САЩ обвиняват и Китай за намеса в изборите

1177
САЩ обвиняват и Китай за намеса в изборите
Снимка: Pixabay

В рамките на следващите няколко седмици Съединените американски щати имат намерение да започнат мащабна кампания, насочена срещу Китай, съобщи в неделя американският интернет портал Axios, който се позовава на неназовани източници от администрацията на президента Тръмп.

Според тях с обвинения срещу Пекин ще излязат от Белия дом, министерствата на финансите, търговията и отбраната. Според анонимните източници на Axios по този начин Пекин ще се нареди плътно до Москва като основен съперник на САЩ.

Новите наказателни мита на САЩ срещу Китай влизат в сила

Поредният пакет наказателни мита срещу вноса на стоки от Китай в Съединените американски щати влиза в сила от този понеделник, предава ...

По всяка вероятност на медиите ще бъде предоставени нови сведения за "враждебните действия на Китай" срещу държавния и частен сектор в Съединените щати и мерките за посрещане на новото предизвикателство. Според Axios от Белия дом ще нарочат Пекин в "злонамерени действия" в киберпространството, намеса в изборите и кражба на интелектуална собственост.

От интернет портала твърдят, че американските власти "разполагат с тонове данни" в подкрепа на въпросните обвинения. При това положение обаче не става ясно защо Вашингтон започва подобна координирана кампания именно сега. Президентът Тръмп лично е одобрил акцията, въпреки че на 5-ти септември заяви, че се отнася към китайския лидер Си Дзинпин с "голямо уважение".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com