САЩ приветстват редица изявления на Путин

5193
САЩ приветстват редица изявления на Путин
Снимка: Kremlin.ru

Вашингтон приветства редица изявления на руския президент Владимир Путин, направени от него в четвъртък на разширено заседание на колегията на руското външно министерство. Това заяви на редовен брифинг говорителката на Белия дом Джен Псаки, цитирана от агенциите, предаде БГНЕС.

„Президентът Путин в речта си засегна широк спектър от теми, включително отношенията между Съединените щати и Русия и необходимостта от поддържане на диалог за разрешаване на много различия. Съгласни сме. Приветстваме изявлението на президента Путин за мирно уреждане на конфликта в Донбас чрез минските договорености“, каза тя.

Путин с нападки към НАТО за Черно море, загрижи се за бедните дечица-мигранти на полската граница

Руският президент Владимир Путин обвини НАТО и западните държави в ескалиране на ситуацията в Черно море, предаде БГНЕС. В речта си пр...

„Подкрепяме активизирането на усилията за регулиране в рамките на споразуменията от Минск и призоваваме към незабавни стъпки за прекратяването на огъня... Ние също оставаме сериозно загрижени от военните дейности на Руската федерация и острата й реторика към Украйна, призоваваме Москва да намали напрежението“, каза Псаки. Според нея „през последните седмици“ САЩ активно взаимодействаха по този въпрос със своите „европейски съюзници и партньори, включително с Украйна“, а също обсъдиха обстановката с руската страна.

По време на брифинга един от журналистите привлече вниманието на Псаки към изявлението на руския лидер за повърхностното отношение на западните страни към руските „предупреждения и разговори за червени линии“, както и към думите на Путин, че доставката на смъртоносни оръжия от страна на Запад към Украйна изостря обстановката в Донбас. В този контекст представител на медиите помоли Псаки да обясни на какво са склонни САЩ: да се вслушат в предупрежденията за червените линии или да помогнат на Украйна. „Ние следваме това, което е в интерес на Съединените щати, което е в интерес на нашата национална сигурност“, отговори тя.

„Не бих казала, че реагираме на която и да е част от речта на президента Путин. Ще продължим напред и ще приветстваме стъпки или коментари, които считаме за окуражаващи или положителни, а също ще изразяваме загриженост, когато видим действия или реторика, които не отговарят на това, което според нас трябва да се случи“, обобщи говорителката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com