САЩ разследват сложна и тайнствена хакерска атака

4437
САЩ разследват сложна и тайнствена хакерска атака
Снимка: Getty Images/Guliver

Правителството на САЩ смята, че хакери от чужбина може да имат достъп до конфиденциална електронна преписка, водена от държавни служители, чиновници и представители на частни компании, съобщи CNN.

Източници на телевизията разкриха, че опасенията са се появили, след като в четвъртък бе извършена кибератака на американската компания Juniper Networks ("Джунипер нетуъркс"), която е сред най-големите производители на комуникационно оборудване в САЩ. По всяка вероятност кибер престъпниците са успели да вкарат свои елементи в програмното осигуряване за устройствата, произвеждани от компанията, посочва БГНЕС.

Екстравагантна версия за катастрофата на руския самолет в Синай - хакерска атака

Нова, екзотичната хипотеза за кибератака е най-новата версия за катастрофата на руския A321, при която загинаха 224 души, съобщава НТВ....

Предполага се, че това им е позволило през последните три години да прехващат част от информацията, която е била предавана шифровано с помощна на фирменото оборудване.

Компанията вече пусна обновено програмно осигуряване, което трябва да изключи тази възможност занапред. Според сведенията американските власти се опитват да изяснят в сътрудничество с "Джунипер нетуъркс" дали е имало изтичане на поверителна информация.

В тази работа участват Министерството на националната сигурност на САЩ и Съветът за национална сигурност при Белия дом.

CNN съобщи също, че ФБР е започнало свое разследване по случая. Според местните медии американските власти подозират, че хакерската атака срещу компютърните системи на компанията е извършена с помощта на правителство на друга държава, защото кибератаката е била твърде сложна.

И ФБР пострада от успешна хакерска атака

Хакери успяха да разбият компютърната система на Федералното бюро за разследване (ФБР) и отмъкнаха личните данни на зам.-директора Марк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com