Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ с план за международната интеграция на Косово

12 май 2018, 16:11 часа • 2112 прочитания

Вестникът "Сръбски телеграф" публикува 11 "ключови точки" на документ, наречен "План за подкрепа на международната интеграция на Косово", който според твърденията във Вашингтон са приели САЩ, Германия, Франция, Великобритания и Италия.

В тях, както твърди изданието, подробно е разработен план за натиск, чиято крайна цел е унищожаване на Сърбия, т.е. пълна независимост на Косово и отдалечаване на Белград от Москва, предаде БГНЕС.

Като ключови точки в този "Вашингтонски документ" са изброени пълен суверенитет на Косово и членство в ООН, оказване на натиск върху всички страни членки на ЕС, които все още не са признали Косово.

В плана също така се подчертава, че трябва са бъде предотвратена всяка инициатива за подялба на бившата сръбска провинция, а също така тя да бъде приета в Интерпол, ЮНЕСКО, Съвета на Европа, Световната митническа организация.

Сред точките в плана фигурира и натиск върху съседните държави за започване на двустранни спорове със Сърбия, изфабрикуване на афери с участието на сръбския президент Александър Вучич и неговото най-близко обкръжение, както и по-голямо финансиране на неправителствените организации, работещи срещу правителството в Сърбия.

Вестникът добавя, че срещата на петте световни сили е проведена в деня на военния парад в Москва, а подробности от плана е научил сръбският външен министър Ивица Дачич.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес