САЩ създават работна група за спасяване на пчелите

21099
САЩ създават работна група за спасяване на пчелите
Снимка: БГНЕС

Администрацията на американския президент Барак Обама предприема стъпки за предотвратяване на измирането на пчелите, пише The Verge. Белият дом публикува меморандум, според който се създава работна група за изследване на ефекта от новите инсектициди върху пчелите и други важни популации. Групата разполага със 180 дни, за да изготви стратегия за справяне с измирането на пчелите, което учените наблюдават в последното десетилетие.

Меморандумът дава указания на Агенцията за околната среда на САЩ да проучи дали неоникотиноидите – специален клас от препарати за растителна защита, са свързани с изчезването на пчелните колонии. Има данни, че 31 процента от използваните за производство на мед пчелни колонии в Съединените щати са измрели или изчезнали през 2012 година. Оттогава тази тенденция е непроменена и това предизвиква притеснения сред селскостопанските производители, чиито насаждения зависят от опрашването. Скорошно изследване на Университета Харвард показва, че изчезването на пчелите може да е причинено от два вида неоникотиноиди.

Пилешки бутчета с мед

Пилешкото месо е полезно и вкусно - точно за това съществуват хиляди рецепти, които дават идеи как да разнообразим менюто си. Представя...

Създаването на работна група е едно от многото усилия да се спаси намаляващата пчелна популация. Европейският съюз вече забрани използването на неоникотиноиди за две години, за да спре измирането на пчелите. Междувременно изследователи в Австралия стартираха по-рано тази година проект, в рамките на който към 5000 пчели са прикачени сензори, проследяващи движението и реакциите им към промени в околната среда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка