САЩ започнаха да отблокират постепенно хилядите спрени полети

2095
САЩ започнаха да отблокират постепенно хилядите спрени полети
Снимка: Getty Images/Guliver

Дейностите по въздушното движение започват да се възобновяват след прекъсването, заради което днес хиляди полети в САЩ бяха преустановени, съобщават от Федералната авиационна администрация на Щатите (FAA).

Добавя се, че спирането на всички излитащи от САЩ самолети е отменено и FAA ще продължи да разследва причините за техническия срив. Припомняме, че причина за заземяването на самолетите бе проблем в системата на авиационната администрация NOTAM. Тя предупреждава пилотите и другия летателен персонал за опасности или промени в обслужването на летищните съоръжения.

Системата FlightAware, която следи за закъснения и отменени полети, показа, че към 8:50 ч. източноамериканско време са закъснели повече от 4000 полета до, от и в рамките на САЩ, а 696 полета са били отменени, съобщава CNN.

Първите възобновени полети са били на летищата в Нюарк и Атланта. „Нормалният въздушен трафик постепенно ще се върне. Продължаваме да търсим причината за първоначалния проблем“, съобщиха от FAA в Twitter.

Преди това агенцията съобщи, че всички самолети, които се намират в небето, няма да имат проблеми да кацат на съответните летища.

Големите авиокомпании, опериращи в САЩ, съобщават, че "следят отблизо" повредата. American Airlines, които годишно превозват най-много пътници в Северна Америка, заявяват, че работят съвместно с FAA, за да сведат до минимум смущенията за клиентите.

САЩ с изискване за задължителна защита на самолетите от 5G

Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) предложи като задължително изискване до 2024 г. пътническите и товарните самолети да ...

Delta заявява, че е „фокусирана върху управлението на нашата работа по време на сутрешното спиране на полетите на FAA за всички превозвачи", като добавя, че ще предостави повече информация веднага щом може.

За международните пътници Virgin Atlantic заявява, че продължава да изпълнява графика си за полети в САЩ. Въпреки това някои от тях може да бъдат забавени, допълва компанията на сър Ричард Брансън.

United Airlines заявява, че временно е забавила всички вътрешни полети и ще сподели повече информация, когато FAA предостави допълнителни данни.

Президентът Джо Байдън каза, че FAA още не знае каква е причината за техническия проблем и за отказа на системата NOTAM. „Те очакват в рамките на няколко часа да разполагат с обяснение какво е причинило (проблема)“, добави държавният глава на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка