След смъртта на милиардерка: Повдигнаха се въпроси за безопасността на Tesla

2587
След смъртта на милиардерка: Повдигнаха се въпроси за безопасността на Tesla
Снимка: Tesla Motors

Анджела Чао, главен изпълнителен директор на Foremost Group, загина, след като колата й пада в езеро и се наводнява, докато приятелите й и спасителни екипи се опитват да я извадят. Инцидентът се случва на 11 февруари, но сега се появяват повече подробности, повдигайки въпроси относно безопасността на Tesla, съобщава The Indian Express.

Какво се случва с Анджела?

През уикенда на 9 февруари Анджела Чао е с приятели в ранчото си в Остин, Тексас. Около 23:30 часа тя се сбогува с тях в къщата за гости, в която са отседнали в ранчото, и се качва в колата си, за да се прибере в нейната къща, разположена в същия имот. Минути по-късно тя се обажда на един от приятелите си, за да каже, че случайно е включила колата си на заден ход, вместо да кара напред, и колата е паднала в езеро.

Още: Tesla за бедните ще се появи през 2026 година

През следващия час са направени различни опити да бъдат счупени стъклата на колата й или да бъде изтеглена. Докато служителите успеят да изкарат колата на брега и да извадят Чао, превозното средство е пълно с вода и тя е мъртва. Местоположението на ранчото забавя пристигането на спасителите, които също не разполагат веднага с водолази или достатъчно дълъг кабел, за да стигнат до колата й от камион за теглене.

Фактът, че много прозорци на автомобили днес са направени от изключително здраво ламинирано стъкло, предназначено да предпазва потребителите при автомобилни катастрофи, се оказва пагубен за Чао.

50-годишната Анджела Чао е дъщеря на Джеймс Си-Ченг Чао и съпругата му Рут Мулан Чу Чао, които имигрират в САЩ от Китай и основават Foremost Group, голяма корабна компания. По-голямата й сестра е Илейн Чао, министър на транспорта при бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и министър на труда при Джордж Буш. Илейн е омъжена за лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл.

Още: Технологичният гигант Xiaоmi пуска в продажба първия си електромобил

Снимка: iStock

Какви въпроси повдигна това за Tesla?

Чао е направила грешка с превключването на скоростите на колата, пускайки я на заден ход, вместо да кара напред, съобщава The Wall Street Journal. Оказва се, че много собственици на Tesla се оплакват, че дизайнът на скоростния лост е объркващ.

Според Business Insider, „собствениците на Tesla са изразявали загриженост от години относно недостатъци в дизайна и привидни неизправности, които са ги накарали случайно да карат на заден ход... Business Insider открива 12 оплаквания, свързани с функцията за заден ход на Tesla в база данни с оплаквания на потребители на автомобили, съхранявана от Министерството на САЩ на транспорта.” Освен това, потребителите на Tesla също са отбелязали „фантомно спиране“ от колата, когато е в режим на автопилот, където понякога прилага спирачки дори в средата на трафика.

Припомняме, че януари напрежението между Китай и САЩ доведе до това азиатската страна да забрани на автомобили Tesla да влизат на определени места от съображения за сигурност. Техният списък непрекъснато се разширява. Забраната за движение на електрически автомобили Tesla е свързана с опасения, че те биха могли да получат и прехвърлят поверителна географска и картографска информация към САЩ.

Още: Крайнолява групировка спря тока на завод на Tesla по случай 8 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка