Стремежът към стабилност ще принуди САЩ да поддържа конструктивни контакти с Русия и Китай

1676
Стремежът към стабилност ще принуди САЩ да поддържа конструктивни контакти с Русия и Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

В отношенията си с Русия и Китай, САЩ ще трябва да действат по-конструктивно, ако искат да гарантират стабилността на съществуващия световен ред. Това мнение изрази Кент Кълдър – ръководител на американския Център за източноазиатски изследвания „Едуин Рейшауер“, по време на Азиатския икономически форум в Боао.

"С нарастващата конфронтация между САЩ и Русия, където търканията стават все по-осезаеми, аз все още вярвам, че необходимостта от запазването на стабилността в международната система ще продължи да играе ключова роля - каза той. - Ето защо, на фона на променящия се свят, взаимоотношенията в рамките на триъгълника "САЩ-Русия-Китай", ще станат по-променливи, ще добият по-конструктивен характер."

САЩ с нови санкции за 7 руски олигарси

Вашингтон наложи нови санкции на 7 руски олигарси и на 17 представители на руското правителство. Обвиненията срещу тях са, че са подкре...

Експертът не изключи, че предвид нарастващия натиск от страна на Вашингтон върху Москва и Пекин, наред със сближаването на Русия и Китай, конфронтацията между двете страни и САЩ може да се засили. Въпреки това, Кълдър смята, че президентът на САЩ, Доналд Тръмп, трябва да се вземе предвид отговорността си като държавен глава, а не да се съсредоточава върху рискованата политика, която налага на международната сцена.

Напоследък Съединените щати продължават да заемат твърда позиция срещу Русия и насърчават други страни да се присъединят към тях. В същото време Тръмп неотдавна заяви, че подобряването на отношенията между Вашингтон и Москва "ще бъде полезно за света".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com