Тейлър Суифт официално призова да се гласува на Супервторника: Ето за кого

2127
Тейлър Суифт официално призова да се гласува на Супервторника: Ето за кого
Снимка: Getty Images

Американската поп-звезда Тейлър Суифт призова своите фенове да гласуват на т.нар "Супервторник", когато се провеждат най-големия брой предварителни президентски избори в САЩ. На 5 март 2024 г. в Супер вторника в най-голям брой щати се провежда предварителни избори за президент. Над една трета от всички налични делегати за номинациите на Републиканската и Демократическата партия са заложени на карта..

Суифт, една от най-известните и най-обсъждани изпълнителки в света, не призова своите верни фенове към конкретна политическа позиция или кандидат, а се съсредоточи върху важността на гласуването. "Днес, 5 март, са президентските първични избори в Тенеси и още 16 щата и територии", написа 34-годишната певица в Instagram, визирайки щата, в който е прекарала голяма част от младостта си. "Исках да ви напомня да гласувате за хората, които най-много представляват ВАС самите. Ако все още не сте го направили, планирайте да гласувате днес", каза носителката на "Грами". "Независимо дали сте в Тенеси или някъде другаде в САЩ, проверете местата и времето за гласуване на vote.org.", добави тя.

Още: NYT: Тръмп е следващият президент на САЩ

Как Суифт влияе на феновете си

Миналата есен Суифт, която стартира в кънтри музиката, преди да се превърне в една от най-доминиращите сили в поп музиката, насърчи феновете си да се регистрират за гласуване, като ги насочи към непартийната организация с нестопанска цел Vote.org. След единственото ѝ послание институцията съобщи, че е проследила над 35 000 нови регистрации - с 23% повече от миналата година и най-много от 2020 г. насам.

Снимка: Getty Images

Навлизането на Суифт в политиката беше внимателно проучено, като събра както критики, така и похвали; дългогодишното ѝ въздържане да изразява политическо мнение получи същото отношение. И десницата, и левицата отдавна искат да я причислят на своя страна - но тя остана видимо мълчалива в продължение на години, включително през 2016 г., когато Доналд Тръмп спечели президентския пост.

Още: Тейлър Суифт - тайното оръжие на Байдън и демократите?

Нейната резервираност накара много критици да предположат, че Суифт е скрита републиканка, до 2018 г., когато наруши както мълчанието си, като подкрепи опонента на крайнодясната американска сенаторка Марша Блекбърн от Демократическата партия в Тенеси. Оттогава насам тя се изказва по-специално за законното право на аборт и правата на ЛГБТИ.

Какво се случва на Супервторника?

Снимки: Getty Images; колаж: Actualno

На вота този вторник 77-годишният Тръмп се стреми да затвърди позициите си в републиканската президентска номинация с победа на предварителните избори в Супервторник, която може да подготви почвата за официалната му кандидатура за завръщане в Белия дом.

Президентът Джо Байдън, 81 г., също участва в първичните избори на демократите, но срещу него се изправят само малко известни аутсайдери, което прави борбата му за повторна номинация формалност, пише БГНЕС.

Още: Предизборна надпревара: Джо Байдън и Доналд Тръмп посетиха границата с Мексико

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Стотици арестувани в САЩ по време на студентските протести (ВИДЕО)

ООН призова Грузия да оттегли проектозакона за „чуждестранното влияние“

Байдън за студентските протести: Редът трябва да надделее

Байдън ще направи изявление за университетските протести в САЩ

Внезапно почина още един подател на сигнали за дефекти на Boeing

САЩ остро атакуваха управляващите в Грузия заради вдъхновения от Кремъл закон (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com