X
 
 

Тръмп: Китай е „вид глобална заплаха“

2105 0
photo of Тръмп: Китай е „вид глобална заплаха“
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Китай е "вид" глобална заплаха, тъй като изгражда военна сила по-бързо от всеки друг в света.

"Е, очевидно е, че Китай по някакъв начин е заплаха за (целия) свят, защото изграждат военните си способности по-бързо от всеки в света и, честно казано, правят това с американски пари", каза американският президент пред журналисти преди преговори с министър-председателя на Австралия, отговарящ на въпроса дали смята КНР за стратегически противник на Съединените щати, предаде БГНЕС. 

Тръмп се подписа на стената с Мексико (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп остави подписа си на стената по границата с Мексико в щата Калифорния, съобщи изданието Hill. Според ве...

Той обясни, че има предвид несправедливите икономически и търговски отношения между двете страни. В същото време, според Тръмп, Вашингтон и Пекин са "много близо до сделка" относно търговията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че Китай няма друг избор, освен да договори търговска сделка с Вашингтон. Той настоява, че Пекин наистина иска да постигне споразумение възможно най-скоро, тъй като китайската икономика търпи големи загуби. Американската икономика според Тръмп има полза само от това. Следващият кръг от търговски преговори между Китай и САЩ е насрочен за началото на октомври.

В същото време стопанинът на Белия дом заяви, че не е подложен на натиск да постигне търговска сделка с Китай преди изборите през следващата година.

"Не търся частична сделка. Търся пълна сделка", заяви Тръмп. "Не мисля, че имам нужда от това преди изборите."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители