X
 
 

Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на глобалистите, а на патриотите

1993 7
photo of Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на глобалистите, а на патриотите
Снимка: Getty Images/Guliver
В речта си пред Общото събрание на ООН, държавният глава на САЩ Доналд Тръмп засегна значението на националния суверенитет, като призова другите държави да се „обичат“ и да отстояват интересите си, предупреждавайки, че „бъдещето не принадлежи на глобалистите“, предава американският телевизионен канал Fox News, цитирани от Агенция "Фокус".

"Ако искате свобода, гордейте се с вашата страна. Ако искате демокрация, дръжте се за своя суверенитет и ако искате мир, обичайте своята нация".

Тръмп заяви, че не иска война с Иран

Президентът на САЩ заяви, че Техеран вероятно стои зад ударите по саудитските петролни съоръжения, но че иска да бъде сигурен и се надя...

"Мъдрите лидери винаги поставят на първо място доброто на собствения си народ и своята страна. Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенни и независими нации, които защитават своите граждани, уважават своите съседи и почитат различията, които правят всяка страна специална и уникална".

Тръмп, който е съсредоточил мандат около лозунга „Америка на първо място“, използва речите си от 2017 г. и 2018 г. , за да защитава и насърчава значението на националния суверенитет - послание, което се сблъсква с по-глобалистичния облик на световната структура. Тези ценности често са критикувани в САЩ, особено неговият акцент върху охраняването на американските граници.

Американският президент използва речта си, за да коментира и продължаващата търговска война с Китай, заявявайки, че в основата на визията му стои „амбициозна кампания за реформиране на международната търговия".

„Десетилетия наред международната търговия е лесно експлоатирана от държави, действащи от лоши подбуди. Тъй като работните места бяха възложени на външни изпълнители, малка шепа стана богата за сметка на средната класа“.

Заявявайки, че е изтекло времето на толериране на нарушенията в търговията на Китай, Тръмп не пропусна да призове Пекин да запази „демократичния начин на живот в Хонконг“.

Тръмп потвърди: Скоро ще имаме много голяма търговска сделка с Великобритания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че търговска сделка с Великобритания може да бъде постигната "бързо". Изказвайки се заедно с пре...

Очаквано Тръмп засегна в речта си нарастващото международно напрежение с Иран. Той каза на делегатите, че САЩ не искат конфликт с други държави, но че „никога няма да пропусна да защитя интересите на Америка". Санкциите срещу Иран ще бъдат допълнително затегнати, ако не спре "фанатичната" си оръжейна програма и "агресията" в Близкия изток в речта си пред Генералната асамблея на ООН.

"Надявайки се да се освободи от санкциите, режимът ескалира своята насилствена и непровокирана агресия", заяви Тръмп пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Докато продължава заплашителното поведение на Иран, санкциите няма да бъдат отменени - те ще бъдат затегнати."

Тръмп срещна подкрепа за твърдата си позиция спрямо Иран в понеделник, когато Великобритания, Франция и Германия се присъединиха към САЩ в обвиненията срещу Техеран за нападенията по-рано този месец срещу ключови петролни съоръжения в Саудитска Арабия. Този ход бележи значителна победа за САЩ, които се опитват да привлекат европейските нации на своя страна в кампанията си за „максимален натиск“ срещу Техеран. Миналата година САЩ се оттеглиха от ядрената сделка с Иран от 2015 г., въпреки критиките на съюзниците си.

Оттогава насам САЩ наложиха серия от санкции, включително и срещу Централната банка на Иран миналата седмица.

Тръмп: Китай е „вид глобална заплаха“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Китай е "вид" глобална заплаха, тъй като изгражда военна сила по-бързо от всеки друг в света. ...

Освен това стопанинът на Белия дом подчерта, че иска да сключи „великолепна търговска сделка“ с Великобритания, която се подготвя да напусне Евросъюза на 31 октомври. „Сега работим в тясно сътрудничество с премиера Борис Джонсън по една великолепна търговска сделка", заяви Тръмп.

"Те трябва да се справят", каза Тръмп за плана за Брекзит на Джонсън, когато двамата се срещна в кулоарите на Общото събрание на ООН.

"Би било ужасно да се направи по друг начин."

"Необходим е човек като този, за да го свърши", каза Тръмп за Джонсън и добави: "Мисля, че ще го направи".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  България не отговаря нанито едно от трите !
 • Октомври Н.Р.Б. 4 Октомври Н.Р.Б. преди 1 месец Профил на трол?
  ЧЕТЕТЕ ЗЕЛЕНАТА КНИГА НА ДРУГАРЯТ ПОЛКОВНИК МУАМАР КАДАФИ. СМЪРТ ЗА ИМПЕРИАЛИЗМА. Днес BABYLON иска отново да насъска Прогресивната младеж. така както го е направила в средата на 20 век и последвалите трагични събития. Не се давайте Другари и Другарки. Изобщо не ме смущава факта , че обявявам , че Другарите Шпеер и Рьом са Прогресивни и една голяма част от Национал/социалистите и Фашистите в начал виж още ›› ото. Почти всички Комунисти/ки , но Babylon спечели в крайна сметка.
 • Октомври 4.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , BABYLON печели зашото ви превръща в ходещи зомбите интересуващи се от намаленията в мола или някоя друга простотия.но ако не падне то пак ще падне , зашото е неефективен , ретрограден стимулиращ бюрюкрацията и превръщайки я в ЧУДОВИЩЕ стимулиращо всичко най отвратително в човека . В крайнА сметка в Капитализма Мирът е временно състояние на войни. Ясно е идва и последната.
  : 3 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Там ли прочете как да дезертираш 89 година, опортюнист?
  : 4 !
 • unit JADI ORDER. 3 unit JADI ORDER. преди 1 месец Профил на трол?
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ/МАКЕДОНИЯ И ПРЕБЪДЕ. F...F eu*nato F...F BABYLON KE PADNE.
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Ха , Наместникът на Тъмната страна какви ги приказва ? Да не би ще има Стоп на BABYLON ? Нищо от РЕАЛНОСТА НЕ ПОДСКАЗВА Това. Така , че ДЕЛА , ДЕЛА И ДЕЛА . Все пак ако Чичо Дони постъпи като Първообраза си ДАРД ВЕЙДЪР В 6 серия/3 стара/ накрая и помогне на Другарят Люк то значи , че ще е възстановил Баланаса. Честно казано не го вярвам , просто не го вярвам , но го ИСКАМ.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Рижав Мухльо...
Последно в Актуално