В САЩ одобриха метод за създаване на деца от трима родители

2258
В САЩ одобриха метод за създаване на деца от трима родители
Снимка: Thinkstock/Guliver

Американски учени и специалисти по биоетика одобриха внедряването в САЩ на метод, който позволява да се раждат деца от трима родители. По-рано опити за подобен начин на създаване на поколение беше разрешен във Великобритания.

Благодарение на тази технология учените се надяват да намалят заболяванията, които се предават по генетичен път. Това ще може да става чрез заместване на „дефектните" митохондрии на майката със здрави митохондрии от майка-донор. Дефакто ще се получи така, че детето е заченато от две майки и един баща.

10 000 деца-бежанци са безследно изчезнали в Европа

Най-малко 10 000 деца-бежанци се водят за безследно изчезнали в Европа, съобщава европейската полицейска агенция Европол.  Без да...

Възможността за внедряване на такава технология е обсъждана от специална комисия, която беше създадена още през 2015 г. от Американското управление по санитарен надзор над качеството на хранителните продукти и лекарства. Нейни членове казват, че разрешаването на въвеждането й е добро, но трябва да се подхожда внимателно. Тя трябва да се прилага единствено и само в крайно необходими случаи и под надзора на държавните служби, предаде КРОСС.

Одобрението от страна на експерти не означава, че в най-скоро време може да очакваме появата на „генномодифицирани деца". В бюджета на САЩ за 2016 г. не са заделени пари за подобни опити.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка