В САЩ расте броят на престъпленията с огнестрелно оръжие

7721
В САЩ расте броят на престъпленията с огнестрелно оръжие
Снимка: Mirror

Продължилият две десетилетия спад в престъпността в САЩ вероятно е приключил, констатира "Уолстрийт джърнъл". За отбелязване е рязкото увеличаване на престъпленията с употреба на оръжие.

В град Балтимор най-притесняващият въпрос всяка сутрин е да бъде разбрано колко души са били застреляни предишната нощ. По данни на полицията, насилието с използване на огнестрелно оръжие се е увеличило с 60% в сравнение със същия период на миналата година.Само през миналия уикенд градът е станал свидетел на 32 престрелки. Поради тези факти месец май се очертава като най-изпълненият с насилие месец от 15 г. насам."Престъпността е от най-високо ниво, каквото съм виждал досега", заявил за медиите членът на градския съвет Джо Вакаро.

САЩ и Великобритания демонизират всеки, който защити Русия

В ситуацията с корупционния скандал във ФИФА САЩ и Великобритания се подчиняват на техния план да демонизират всеки, било той частно ли...

Убийствата в гр. Атланта са се увеличили с 32% до средата на май. Престрелките в Чикаго са с 24% нагоре, а убийствата – със 17%. Стрелбите в Лос Анджелис са с 25% увеличение, в Ню Йорк има увеличение на убийствата с 13%, а на свързаните с употреба на огнестрелни оръжия престъпления – със 7%.

Тези усреднени данни от официалните лица прикриват много по-сериозното положение в някои квартали на американските градове, коментират от "Уолстрийт джърнъл". Например в Източен Харрлем има 500% повече инциденти с огнестрелно оръжие в сравнение с миналата година, в Южен централен Лос Анджелис по данни на полицията броят на жертвите на стрелба е 100% повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com