Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Тексас отиват към това да имаш пистолет без специално разрешително

25 май 2021, 07:25 часа • 3288 прочитания

Законодателната власт на Тексас одобри законопроект за премахване на необходимостта от специално разрешение за носене на пистолет публично, информира ТАСС. Според изданието, въпреки активните протести на групи за контрол на оръжията, поддръжниците на законопроекта смятат, че подобна мярка ще позволи на жителите на щата да имат повече възможности за самозащита, пише БГНЕС.

Сега, за да влезе в сила законът, той трябва да бъде подписан от губернатора на щата Грег Абът. Ако това се случи, жителите на Тексас без криминално досие или някакви специални забрани ще могат да носят пистолет със себе си публично. Както отбелязва агенцията, подобни разпоредби са в сила в около две дузини други държави.

Тексас има един от най-либералните закони относно притежанието и боравенето с оръжия - жителите на щата могат да носят пушки на обществени места. В допълнение към това, изискванията и разходите за необходимо обучение за боравене с оръжия са намалени. Понастоящем над 1,6 милиона души притежават лиценз за носене на пистолети в щата.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес