Вицепрезидентът Камала Харис ще отговаря за проблемите с миграцията

1625
Вицепрезидентът Камала Харис ще отговаря за проблемите с миграцията
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският вицепрезидент Камала Харис ще отговаря за разрешаването на проблемите на миграцията на американско-мексиканската граница, включително дипломатически консултации със съседни държави, съобщава ТАСС, цитирайки изявление на президента Джо Байдън пред американски медии.

Държавният глава подчерта, че Харис ще започне да контактува с Мексико и страните от Централна Америка, "които ще се нуждаят от помощ, за да ограничат" миграционните потоци на южната граница на САЩ. „Не се сещам за някой, който да е по-подходящ за това“, добави американският лидер, цитиран от БГНЕС.

Предотврати ли американската полиция атентат срещу вицепрезидента на САЩ?

Американската полиция задържа издирван мъж близо до резиденцията на вицепрезидента Камала Харис във Вашингтон, съобщава ТАСС по информа...

"Когато бях вицепрезидент, получих подобно назначение. Постигнахме споразумение с демократи и републиканци да предоставим повече от 700 милиона долара на страните от Северния триъгълник - Гватемала, Хондурас и Салвадор, като най-добрия начин за предотвратяване на хората имащи желание да напуснат страната си", каза Байдън и добави, че една от основните причини за миграцията са преди всичко последиците от природните бедствия. Той отново разкритикува миграционната политика на своя предшественик на този пост Доналд Тръмп. "Тази нова вълна на мигранти на границата, с която се справяме, започна при предишната администрация, но ние носим отговорността да разрешим ситуацията", добави той.

"Вицепрезидентът се съгласи да ръководи нашите дипломатически усилия и да работи с тези страни, за да вземе бежанците обратно и да засили прилагането на имиграционното законодателство по техните граници", каза шефът на администрацията на Вашингтон.

"Няма съмнение, че на границата ситуацията е трудна", каза Харис, заявявайки необходимостта от справяне с основните причини за миграцията. В новата си роля тя ще взаимодейства с властите на Гватемала, Хондурас, Мексико и Салвадор, както и с представители на техния частен сектор. „Очаквам с нетърпение да започнем дипломатически контакти с правителствата, частния сектор, гражданското общество и лидерите на Салвадор, Гватемала и Хондурас за укрепване на демокрацията и върховенството на закона и осигуряване на споделен просперитет в региона“, каза Харис.

Високопоставен служител в администрацията каза пред репортери, че вицепрезидентът ще разработи и дългосрочна стратегия за разрешаване на кризата на границата. "Истинската цел е да се създаде стратегическо партньорство с тези страни, основаващо се на уважение и споделени ценности. В краткосрочен план основният акцент ще бъде върху ограничаването на мигрантския поток към Съединените щати", обясни представител на изпълнителната власт.

Камала Харис обеща да се бори за правата на жените и демокрацията

Демокрацията зависи от борбата за правата на жените и "е подложена на голям натиск" в глобален план. Това заяви вицепрезидентът на САЩ ...

Администрацията на Байдън е подложена на силна критика в светлината на нарастващия приток на хора, опитващи се да влязат нелегално в САЩ от Мексико. Политическите опоненти твърдят, че случващото се е резултат от твърде мекия подход на новия президент на САЩ към нелегалната имиграция. Американските власти разкритикуваха факта, че непълнолетните нелегални мигранти често се държат в условия, които не са подходящи за деца. По-рано американският министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас предупреди, че САЩ трябва да се подготвят за пристигането на рекордно за последните 20 години нелегално имигрантско население от Латинска Америка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка