Влиятелен сенатор в САЩ уволни началник кабинета си заради секс обвинения

953
Влиятелен сенатор в САЩ уволни началник кабинета си заради секс обвинения
Снимка: Getty Images/Guliver

Сенаторът републиканец от САЩ Марко Рубио в събота уволни началника на кабинета си заради непристойни отношения с негови подчинени на фона на разширяващото се ангажиране на американските законодатели с темата за сексуалните злоупотреби.

Рубио каза, че е получил достатъчно улики, за да заключи, че докато е работел за него, неговият началник кабинет не е спазвал правилата за отношения между висшестоящ и подчинени.

Мелания заряза Тръмп в Давос заради секс скандал?

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп няма да придружи съпруга си на започващия днес (23 януари) Световен икономически форум в Давос. И въп...

Това накара Рубио да се върне в събота във Вашингтон от родния си щат Флорида, за да уволни служителя си, което обяви в изявление.

От офиса на сенатора потвърдиха самоличността на уволнения като Клинт Рийд, но няма подробности за непристойните му отношения с подчинени.

Някои членове на американския Конгрес бяха принудени да подадат оставка от края на миналата година насам заради обвинения в сексуални посегателства. Сред тях са сенаторът демократ Ал Франкен и дългогодишният конгресмен от Демократическата партия Джон Конйърс.

През декември почти 60 законодателки настояха Конгресът да разследва твърденията за сексуални злоупотреби срещу президента републиканец Доналд Тръмп.

Обвинение в сексуален тормоз застигна и Джефри Ръш

Носителят на „Оскар” актьор Джефри Ръш се оттегли от поста президент на Австралийската академия за екранна индустрия след о...

Повече от 10 жени го обвиниха в сексуален тормоз, но от Белия дом настояват, че жените не казват истината.

Сгромолясването на филмовия магнат Харви Уейнстейн през октомври м.г. заради сексуални посегателства отприщи вълна от обвинения за секс тормоз, довела до падането на влиятелни мъже в развлекателната индустрия, политиката и медиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com