Възстановиха пряката телефонна връзка между САЩ и Куба

8019
Възстановиха пряката телефонна връзка между САЩ и Куба
Снимка: Getty Images / Guliver

Пряката телефонна връзка между САЩ и Куба бе възстановена в рамките на първото споразумение, подписано от двете страни след обявяването на историческото им сближаване, съобщи кубинския държавен телефонен оператор Etecsa.

Пряката връзка ще дава възможност на първо време за гласова телефония, се казва в комюнике на Etecsa, което бе публикувано от кубинските медии.

Нова, агресивна форма на СПИН, откриха в Куба

Нова, агресивна форма на вируса на СПИН е била открита в Куба, съобщи Voice of America. Учените казват, че инфектираните с този вид ХИ...

Пълно прекъсване на телефонната връзка между двете страни стана през 1999. Това е първото споразумение между две кубинска и американска компания след като на 17 декември бе обявено началото на сближаване на двете страни, които от повече от 50 години са във враждебни отношения.

Тази връзка, която се осъществява след договор от февруари между Etecsa и американската компания IDT Domestic Telecom, впоследствие ще може да бъде разширена с други видове комуникации. Допреди този договор, разговорите между Куба и САЩ се осъществяваха чрез други страни, което ги правеше много скъпи. Etecsa още не е обявила понижаване на цените на обажданията към САЩ. Счита се, че в САЩ живеят около 2 млн. души от кубински произход. Пощенските услуги между двете страни, които са прекъснати през 60-те години, също още не са възстановени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com