Защо биткойн поскъпва точно сега?

4214
Защо биткойн поскъпва точно сега?
Снимка: iStock/Guliver

Биткойн постигна 6-месечен връх в началото на тази седмица, като се намира в подножието на рекорд. Причина за ентусиазма около най-популярната криптовалута е предстоящото пускане на борсово търгуван фонд в САЩ, който ще бъде базиран на фючърси, следящи цената на биткойн. Инвеститорите се надяват, че подобен инструмент ще провокира допълнителни парични потоци към пазара на виртуалните валути.

Биткойн, най-голямата криптовалута по размер на пазарната капитализация, поскъпна с 1.5% по време на днешната сесия в Азия до цена от 62 991 долара. Това е най-високата цена откакто бе постигнат историческия максимум от 64 985 долара през април тази година, предава Reuters.

Изкарва ли пари копаенето на криптовалути в наши дни?

Копаенето на криптовалути в наши дни е бизнес, който генерира сериозни доходи. Преводите на стойност под формата на виртуални валути за...

Биткойн добавя около 40% през октомври, като растежът е генериран от надеждите, че появата на борсово търгувани фондове (ETF), някои от които вече функционират, ще провокира приходящ поток от милиарди долари, управлявани от пенсионни фондове и институционални инвеститори, към пазара за криптовалути. Фондът ProShares' Bitcoin Strategy ETF ще напрви своя борсов дебют днес.

Анализатори предупреждават, че фондът няма да инвестира директно в биткойн, а във фючърси, търгувани в Чикаго, което означава, че пазарът на криптовалути няма да се възползва от моментален приток на парични потоци. Въпреки това, спекулантите се сигурни, че пускането на подобен ETF дава позитивни сигнали за спот цените.

Биткойн фючърсите поскъпнаха по време на търговията във вторник, като за последно се търгуваха на цена от 62 690 долара. Спот цените биха могли да нараснат, ако паричните потоци продължат посока си, казва анализатор от Arcane Research.

Крипто ETF бе пуснат през тази година в Канада и Европа, целят да се възползва от растящия интерес към дигиталните активи.

Колко ток гълта копаенето на криптовалути?

Копаенето на криптовалути придоби масова популярност през последните години. Според някои, блокчейн системата е символ на финансова сво...

VanEck и Valkyrie са сред фонд мениджърите, които преследват ETF продукти, листнати в САЩ, докато в същото време Invesco се отказа от плановете си ETF базиран на фючърси.

В края на миналата седмица Nasdaq даде зелена светлина на Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, докато Grayscale, най-големият мениджър на дигитални валути в света, планира да превърне своя Grayscale Bitcoin Trust в ETF на база спот цената на биткойн, предава CNBC.

ProShares ETF се очаква да започне търговия след 75-дневен период, по време на който Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ може да възрази срещу листването.

Към момента на подготвяне на материала, биткойн се търгува на цена от 62 096 долара, сочат данните на CoinMarketCap.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com