Застреляната пред Капитолия жена била в следродилна депресия

38100
Снимки:

В последните информации не се посочва, че тя е стреляла

Жената, която беше застреляна в колата си след преследване от полицията между Белия дом и Капитолия във Вашингтон, е страдала от следродилна депресия, съобщава телевизия Ей Би Си, позовавайки се на нейната майка.

Името на жената е Мириам Кери, 34-годишна афроамериканка. Тя живеела в град Стамфорд, Кънектикът, където работила като стоматолог.

Полицията подгонила автомобила й, след като тя се опитала да мине с него през портите на Белия дом. На задната седалка на колата е намерено едногодишно момиченце. При стрелба то не е пострадало.

Първоначално бе съобщено, че жена насочила автомобила си, в който имало и дете, срещу сградата на Капитолия и открила стрелба. Според Си Ен Ен обаче, престрелката започнала около Белия дом, откъдето колата била преследвана от полицията до Капитолия.

В резултат на инцидента е ранен един служител на реда. В последните информации не се посочва, че тя е стреляла.

Междувременно районът около Капитолия бе отцепен. "Намираме се под временна блокада", съобщи сенатор Клеър Макаскил в Туитър. В района на Конгреса полицейското присъствие беше засилено. По-късно тревогата бе отменена и в сградата на Конгреса можеше да се влиза свободно.

"Тя ( Мириам Кери) страдаше от следродилна депресия. Няколко месеца след като роди детето през август миналата година, се разболя. Беше в депресия и лежа в болница", казва нейната майка Идела Кери.

Тя не знае как дъщеря й се е оказала в четвъртък във Вашингтон. Според нея в този ден Мириам е взела детето, за да отиде на лекар в Кънектикът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com