Зукърбърг се изправя пред Конгреса на САЩ

1345
Зукърбърг се изправя пред Конгреса на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Управляващият собственик на американската компания Facebook Марк Зукърбърг ще говори пред Конгреса на САЩ на 12 април, съобщи агенция Bloomberg, цитирана от БГНЕС.

Информацията е потвърдена от източник в американския парламент, както и от представител на компанията. По-рано телевизия CNN съобщи, че социалната мрежа подготвя стратегия, към която ще се придържа Зукърбърг по време на изказването си.

Зукърбърг: Македония залива света с фалшиви новини от фалшиви профили

Създателят и директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви, че голям брой фалшиви профили в социалната му мрежа, които са ...

Припомняме, че вчера (27 март) депутати от комисията по дигитални въпроси към британския парламент поискаха да разговарят лично с Марк Зукърбърг по въпроси, свързани с личните данни на потребителите в социалната мрежа. Зукърбърг бе предложил да изпрати свои заместници.

Преди това представител на Facebook разкри, че компанията работи с регулатори в целият свят, чрез които да разбере колко хора от всяка страна са засегнати от скандала с използването на лични данни на потребители на социалната мрежа за политически цели от британска компания. „До момента можем да потвърдим, че около един процент от цялото, глобално сваляне на приложението е било от потребители в ЕС, включително Великобритания”, призна тогава представителят.

Покрай скандала на светло излязоха и доказателства за други мръсни ризи на електронния шпионаж на хората през интернет. Така например стана известно, че Facebook е крадял личните данни на своите потребители дори и чрез игрите. Това твърди бившият мениджър на компанията Санди Паракилас, добавяйки, че профилите в социалната мрежа представляват "стоки, които ежедневно се продават".

Паракилас е работил в социалната мрежа от 2011 до 2012 г. Той е отговарял за спазването на правилата за защита на данните потребителите. В интервю за Washington Post специалистът споделя, че по това време не се е безпокоял чак толкова много за защитата на личните данни, но аферата с Cambridge Analytica го е подканила да говори по случая.

Зукърбърг загуби над 3 млрд. долара заради новата промяна във Facebook

Котировката на ценните книжа на компанията Facebook намаля с 4,5%, след като основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг обяви въвеж...

Според него, данни за клиентите са "крадени" и чрез големия брой популярни игри на социалната мрежа. Паракилас разкрива, че всеки път, когато потребител приеме приложение чрез Facebook, се появява "прозорец", в който се иска разрешение за достъп до данните му. Става дума за данни, които са публични на всеки профил, като име и фамилия, снимки, лайкове и т.н., но приложението получавала и достъп до информация, които потребителят съхранява като тайна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com