X
 
 

Борисов акцентира върху енергийното "сътрудничество" със САЩ

3372 7
Борисов акцентира върху енергийното "сътрудничество" със САЩ
Снимка: БГНЕС
България високо цени стратегическото си партньорство със Съединените американски щати и съм уверен, че днешната ни среща ще е от голяма полза за неговото развитие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп.

„За мен е изключителна чест и привилегия да проведем нашата среща в Белия дом – символ на свободата и демокрацията“, отбеляза още премиерът Борисов. Българският министър-председател изрази удовлетворение от установения устойчив политически диалог на всички равнища и изрази увереност, че по-нататъшното му активизиране ще има ползи и за двете държави.

Срещата между Тръмп и Борисов започна с похвала

В Белия дом започна срещата между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов. В началото на срещата Борисо...

Министър-председателят Бойко Борисов акцентира върху отличното партньорство между България и САЩ в редица сфери. В разговора си с американския президент Доналд Тръмп премиерът Борисов посочи конструктивното взаимодействие между двете държави по подготовката и сключването на договора за придобиване на бойни самолети F-16 Block 70.

Българският министър-председател специално акцентира върху индустриалното сътрудничество, което съпътства модернизацията на българските въоръжени сили.

Премиерът Борисов отбеляза също сътрудничеството на България и САЩ в областта на енергетиката, в контекста на националната сигурност. Изтъкна и проектите, по които страната ни работи усилено и които ще допринесат за диверсификация на енергийните източници и маршрути.

Поптодорова: Срещата между Борисов и Тръмп ще има силен регионален резонанс

Срещата на премиера Бойко Борисов с президента Доналд Тръмп, която се очаква да започне в 21 часа българско време, не е "благодарност",...

Друга тема, която открои министър-председателят Борисов, беше значението на търговско-икономическите отношения между България и САЩ. Премиерът заяви, че американските инвеститори са добре дошли у нас и посочи стремежа на страната ни да насърчава високотехнологични производства. Българският министър-председател посочи предимствата на България като инвестиционна дестинация.

Премиерът Бойко Борисов изрази интереса на България да задълбочи сътрудничеството си със САЩ и в редица други сфери като образованието, науката, насърчаването на туризма и контактите между хората.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Сътрудничество има отдавна, когато цяла Европа преминава на алтернативна и ядрена енергия, в България се изкупува безумно скъп ток, по договори с американски фирми. И (не)знайно защо държавата отказва да ги развали... Да не говорим що за човек би стиснал ръката на доказан мошеник, лъжец и насилник като Тръмп.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Слугата Тиква не знае ли, че на официални срещи ТРЯБВА да има и БЪЛГАРСКО знаме ! Ама чирака като ходи винаги надупен при Чорбаджиите си ...
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Тук Чиборашките ще си поплачат, защото разбиването на руските енергийни монополи у нас е още една стъпка за освобождаването ни от Кагебейско иго!
 • Продадени интереси ! 3 Продадени интереси ! преди 1 седмица Профил на трол?
  Нашето угоено говедо не е ли слушало, че "използването на американско ядрено гориво" в украинските централи (руски тип, като нашите) е довело до аварии ! Или иска да направи Козлодуй втори Чернобил ! Аман от тази продажна сган .
 • ГЕРПедерастията не е тайна, но е срамна! 2 ГЕРПедерастията не е тайна, но е срамна! преди 1 седмица Профил на трол?
  В хотела го чекал огромен негър да се гушкат с пеераса от село Банкя ;)
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  пидоРашка, още дъвчеш голямото черно бонго ма Обонго!
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Казано с две думи, общи приказки!
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...