Евреите в Европа са застрашени

11915
Евреите в Европа са застрашени
Снимка: БГНЕС

В сряда, 15 април в Телавивския университет бе представен отчет за нивото на антисемитизма в света през 2014 година, изготвен от Центъра по изучаване на съвременното европейско еврейство.

Статистиката свидетелства за увеличаването на броя на актовете на насилие срещу евреи с 38% в сравнение с 2013 година, когато са били регистрирани 554 случая.

Никакви деца, моля! Ние сме европейци!

Европейските страни отдавна се занимават всестранно със сексуалното образование. Сега, обаче, те го правят не за да предотвратят нежела...

Така, през изминалата година са регистрирани 766 случая на проява на насилие, извършени както с оръжие, така и без, посредством палежи, актове на вандализъм или преки заплахи, насочени към евреи или еврейски организации, като синагоги, общински центрове, училища, гробища и паметници, а също и обекти на частна собственост, пише в своя редакционна статия израелското издание Polosa.

В частност, през 2014 година са били регистрирани 68 случая на въоръжени нападения срещу евреи, техни обекти на частна собственост, което превишава два пъти показателите от предната година. Към тази цифра следва да се добавят и 101 случая на проява на насилие без прилагането на оръжие.

Броят на палежите е три пъти по-висок, регистрирани са 412 случая. Повече от 306 души са били подложени на атаки, което е с 66% повече от 2013 година. Регистрирани са 114 случая на нападения над синагоги (ръст от 70%),  57 случая на нападения нас общински центрове и училища, 118 – на гробища и паметници, 171 – на обекти на частна собственост.

В продължение на няколко години броят на случаите на проява на насилие спрямо евреи се падат на основно на Франция: 164 в сравнение с 141 за 2013 година. Рязък ръст на насилие се отбелязва и във Великобритания, (141 в сравнение с 95), в Австралия (30 в сравнение с 11), в Германия (76 в сравнение с с 36 в 2013 г.повече от два пъти), в Австрия (9 в сравнение с 4), Италия (23 в сравнение с 12), в Швеция (17 в сравнение с 3), в Белгия (30 в сравнение с  11) и в ЮАР (14 в сравнение с 1).

Алексис Ципрас - "полезният идиот" на Путин?

Посещението на гръцкия премиер в Русия предизвика подозрения у европейските партньори на фона на нелеките преговори за финансовото оцел...

Президентът на Европейския еврейски (ЕЕК) Вячеслав Кантор характеризира ситуацията, в която се оказват евреите днес, като по-опасна и неустойчива, откогато и да било.

„Много от улиците на нашите европейски градове станаха място за лов на евреи, в резултат на което, мнозина бяха принудени да избягват посещенията на синагоги и общински организации. Някои решават да напуснат континента, други се страхуват да излязат на улицата и се крият зад високи стени и бодлива тел“, казва още Кантор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари