Какви са шансовете на Марин Льо Пен?

4185
Какви са шансовете на Марин Льо Пен?
Снимка: БГНЕС

Планът ѝ сработи. Марин Льо Пен отново достигна до втория тур. Каква е рецептата за нейния успех ли? Много просто: тя съсредоточи цялата си предизборна кампания около покупателната способност на хората, създаде си образ на жена от народа, която обича котките, и заговори на език, който сякаш се опитва да обединява, а не да разделя хората.

Льо Пен остана вярна на този свой курс и непосредствено след оповестяването на резултатите от изборите. „Призовавам всички французи, независимо от произхода им, независимо дали са леви или десни, да се присъединят към нашето движение „Национален сбор". Само обединени, с ентусиазъм и убеденост, ние можем да постигнем победа и да осъществим смяната на властта, от която се нуждае Франция ", каза тя.

Шансовете на Льо Пен

Марин Льо Пен иска да смени не другиго, а президента Еманюел Макрон, чиято Ахилесова ясно разпознава: той е надменен и елитарен. Льо Пен, съответно, се прави на човек, който е смирен и близък до народа. Почти сигурно е, че на втория тур ще дръпне към себе си гласовете, подадени за крайно десния кандидат Ерик Земур. Независимо, че седмици наред ожесточено се бореше със своята конкурентка вдясно, след поражението си на изборите в неделя Земур призова своя електорат да гласува за „Национален сбор".

При Льо Пен сигурно ще отидат и част от консервативните избиратели от лагера на довчера тъй могъщата Републиканска партия. Но за да спечели втория тур, дъщерята на Жан-Мари Льо Пен, който основа навремето ултрадесния „Национален фронт", сега ще трябва да прихване гласове и от крайната левица.

„На първия тур на тези избори хората трябваше да гласуват за една от двете напълно противоположни визии за бъдещето", каза Марин Льо Пен. Според нея от едната страна били разделението, несправедливостта и безредието, които президентът Еманюел Макрон наложил в интерес само на малцина французи. Докато от другата страна била идеята всички французи да се обединят за великата идея на Хилядолетието: социална справедливост, която стъпва върху братството и се гарантира от него.

Какво остава скрито за публиката?

Макрон срещу Льо Пен на балотаж във Франция

Еманюел Макрон ще се изправи срещу лидера на крайната десница Марин льо Пен на втория тур на изборите за президент на Франция на 24 апр...

Единство, справедливост и братство: Марин Льо Пен не случайно манипулира тъкмо с онези ценности, които са истинска светиня за левицата. И сякаш постига целта си, защото допитванията сочат, че около 30% от хората, които на първия тур гласуваха за крайно левия кандидат Жан-Люк Меланшон, на втори тур ще пуснат бюлетината си за Льо Пен.

„Французите имат нужда не от твърдост, а от нежност", обяснява гледната си точка Робер Менар, един от съратниците на Льо Пен. „Хората просто искат да им се обърне внимание." Някак си на заден план в дружелюбната кампания на Льо Пен остават обаче такива факти като плановете ѝ да забрани носенето на забрадки на обществени места, да издигне националното право над европейското и да пази френските работни места главно за френски граждани. Вместо това Марин Льо Пен явно и занапред ще поставя акцента върху… любовта към котките.

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари