X
 
 

Майк Помпео се закани на Иран и "Хизбула"

1744 0
Майк Помпео се закани на Иран и "Хизбула"
Снимка: Getty Images/Guliver
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви по време на реч в Кайро, че докато групировката "Хизбула" има голямо присъствие в Ливан, Вашингтон няма да приеме това, пише израелският вестник Haaretz.

Помпео заяви още, че САЩ няма да позволят на Иран да превърне Сирия в следващия Ливан и ще работи с партньорите си за "изгонването на всички ирански войници" от Сирия.

САЩ: Изтегляме се от Сирия, независимо от критиките

Държавният секретар Майк Помпео обяви, че пълното изтегляне на американски военни от Сирия ще се случи, независимо от критиките. "През...

Американският дипломат е на обиколка в Близкия изток, за да информира партньорите си за решението на САЩ да се изтеглят от Сирия и за борбата срещу Иран.

По време на речта си, Помпео обвини близкоизточната политика на президента Барак Обама за засилването на позициите на Иран.

Държавният секретар призова съюзниците на САЩ в региона да формират единен фронт срещу Иран.

Според него Вашингтон е подценил радикалния ислям.

Държавният секретар на САЩ на неочаквана визита в Ирак

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който започна обиколка в Близкия Изток, пристигна на необявена предварително визита в Ирак, къд...

По думите му политиката на Обама към Иран е довела до пренебрегване на действията на групировката "Хизбула", която пък е натрупала ракети, които са заплаха за Израел.

Той разкри, че с помощта на иранския режим "Хизбула" е натрупала 130 000 ракети.

Този арсенал е насочен към нашия съюзник Израел, предупреди Майк Помпео.

Държавният секретар похвали президента на САЩ Доналд Тръмп за предприетия от него по-конфронтационен подход към Иран и изтеглянето му от ядрената сделка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители