X
 
 

Русия предупреди за риск от свръхпроизводство на петрол

2161 0
Русия предупреди за риск от свръхпроизводство на петрол
Снимка: iStock/Guliver
Русия предупреди за силен риск от глобално свръхпроизводство на петрол, което би могло да доведе до понижение на цените на петрола под 40 долара за барел.

"Днес има наистина големи рискове от свръхпроизводство", заяви руският енергиен министър Александър Новак по време на среща със саудитския си колега Халид ал-Фалих в Москва.

Петролът падна под 60 долара за първи път от началото на годината

Цената на петрола Brent се понижи под 60 долара за барел за първи път от началото на годината, съобщи АФП. Цената на доставка за барел ...

"Трябва да анализираме всичко ... за да вземем балансирано решение през юли", каза той, имайки предвид ключова среща на т.нар. Съюз на ОПЕК + между страните от ОПЕК и други страни, произвеждащи петрол, включително Русия.

Алиансът ще се срещне във Виена в началото на юли, където според саудитския министър ще се реши дали да удължи споразумението за производствените нива.

Русия се съгласи с държавите-членки на ОПЕК за намаляване на производството на суров петрол, за да се повишат цените след катастрофата през 2014—2015 г.

25-членният съюз се съгласи да намали производството с 1,2 милиона барела на ден от началото на тази година, след като цените на петрола паднаха с повече от 30% в края на миналата година.

"Цените могат да паднат под 40 долара и дори до 30 долара за барел", заяви руският финансов министър Антон Силуанов, цитиран от руските агенции.

Петролът поскъпва заради търговския спор между САЩ и Китай

Цените на петрола се повишават, под натиска на загрижеността за ескалиращия китайско-американски търговски спор, който може да забави с...

Подобен сценарий не може да бъде изключен, посочи Новак.

"Много зависи от ситуацията на пазара през второто и третото тримесечие, от баланса на търсенето и предлагането, и как се развива ситуацията с несигурности, търговски войни и санкции за натиск върху няколко страни", каза той.

"Ние работим за предприемане на превантивни стъпки, за да избегнем обсъждания сценарий," каза Фалих относно перспективите за понижаване на цените до 30 долара за барел.

Мащабните понижения на износа от Иран и Венецуела плюс договорените съкращения на производството, осъществени от групата ОПЕК + от януари, намаляват доставките.

Американският президент Доналд Тръмп призова ОПЕК да увеличи производството на петрол, за да намали покачващите се цени.

Украйна възобнови транзита на руски нефт към ЕС

Украинската компания Укртранснафта възобнови днес транзита на руски петрол за Европа по петролопровода „Дружба", предаде РИА Ново...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ами при $30 за барел работата ще се оака не само за Ру, а най-вече за нестандартните техники на извличане на петрол в Тексас. Лошо ще стане и за САраб, която харчи резерви от специален фонд. Да не говорим за Венецуела и Иран. Главният пичиливш ще е Чайника. Така че, егати самонабутването ще е да налагаш санкции и мита на Китай, а да му правиш страхотни печалби от ниските цени на петрола.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  пидоРашка, много се разплака за Чайната, бе?! А тексаският нестандартен добив на петрол е за озаптяване на цените, когато пидорашките се вземат много на сериозно.
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  1.1 Що пропускаш да кажеш,че тоя нефт от "нестандартния" добив трябва задължително да се смесва... примерно с Венецуелски /понеже Венецуела е най-близо/.И още едно въпросче-обора като си има толкова много нефт що внася от Русия,а?
  : 1 !
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...