X
 
 

Салвини - прислужникът на Путин

3742 5
Салвини - прислужникът на Путин
Снимка: Getty Images/Guliver
Матео Салвини дълго време се гордееше с връзките си с Кремъл. Но сега тази близост с Москва може да му струва скъпо. Това пише в своя статия швейцарското издание Тages-Anzeiger.

Засега не е ясно, свързани ли са заплашващите го неприятности с неговата политическа наивност или с предполагаемата престъпна финансова алчност в полза на партията му. Но и двете трактовки го дисквалифицират, пише журналистът Оливър Майлер. 

Ще остане ли Турция в НАТО?

Закупуването на руската система С-400 от Турция „забележимо ще влоши и без това напрегнатите отношения между САЩ и Турция.”...

Италианското правосъдие разследва подозрението, че посланиците на Салвини са замислили нефтена сделка с руски агенти, благодарение на която в касата на "Северната лиг" е трябвало да постъпят 65 млн. долара. 

Дяснонационалистичната европейска правителствена партия, която всеки ден проповядва суверенитет и разобличаваща Брюксел продава себе си на Кремъл, като по този начин продава и страната си. Това може да свали самия Салвини, за когото до скоро се смяташе, че нищо не може да му навреди. 

Връзката Рим-Москва не е изобретение на Салвини. Руският "цар" добре се разбираше със Силвио Берлускони. Двамата се срещаха, като равни, спомня си бившият посланик на Италия в Москва Серджо Романо и бивш представител на страната в НАТО.

Салвини е момче за поръчки за Путин, смята Романо. Фен, който ще направи всичко за едно селфи със звездата. Техните отношения са напълно асиметрични. За Путин Салвини е просто един от многото инструменти, които използва, за да навреди на Европейския съюз. Може да се каже, че Салвини е прислужник на Путин.

До 100 години ще се появят различни видове хора

Информационните технологии и биотехнологиите са в опасен съюз. Това смята израелският професор и писател, смятан за един от най-големит...

В Италия сега се питат защо аудио записът е публикуван едва сега. Предположенията са много. Едно от тях е, че вероятно Москва се е обидила от това, че Салвини се прекланя във Вашингтон пред Тръмп - друг негов кумир.

Каквото и да е  - външнополитическите дилетанти на Рим са авантюристи на световната арена. А най-големият риск е за Италия.

Вижте повече подробности за скандалния аудио запис в този материал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Дяснонационалистичната европейска правителствена партия, която всеки ден проповядва суверенитет и разобличаваща Брюксел продава себе си на Кремъл ХАХАХАХАХАХАХ
 • тъжно дежурно в актуално соросоидчи 2 тъжно дежурно в актуално соросоидчи преди 4 месеца Профил на трол?
  Ти мани Салвини ама по всичко изглежда Турция ще си купи от Русия по-евтини и по-добри самолети и САЩ ще лапат на Ердоган и Путин оная работа. Ей ся ша са оплача на чичко Шорош..
 • Пешо Питанката 1 Пешо Питанката преди 4 месеца Профил на трол?
  А кой беше пудела на Кондолиза райт???А кой беше сол ташака на патока Доналд?А кой ближеше задниците на хамериканските сенатори у нас??? и т.н. да не продължавам с въпроси от тоя сорт,че няма да ми стигне форума...!
 • Chegevara 1.1 Chegevara преди 4 месеца Профил на трол?
  Gerb
  : 1 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Сев.Корея - приятел на Кремъл, възприела от Русия човеконенавистната комунистическа идеология. Резултат - 700 долара годишен брутен вътрешен продукт на глава от населението, никакви човешки права, разстрели по дребни поводи, редовно масов глад. Южна Корея - приятел на САЩ, приели от тях успешния пазарен модел; = 28000 БВП на глава годишно, пълен набор от човешки и граждански права, доволни щастлив виж още ›› и богати граждани. А тръгват от едно ниво. Ами само пълен тъпанар ще предпочита да дружи с Москва. Ти май си такъв,а?
  : 1 !