X
 
 

Путин пак благодари на Салвини, че го подкрепя

1176 50
photo of Путин пак благодари на Салвини, че го подкрепя
Снимка: Getty Images
"Русия е свикнала с изявленията, че Москва трябва да се отнася с разбиране и да направи няколко крачки напред". Това каза руският президент Владимир Путин, коментирайки смекчаването на позицията на вицепремиера и вътрешен министър на Италия Матео Салвини към Русия.

Салвини за пореден път коментира темата с европейските санкции срещу Русия и намекна, че те вредят и трябва да паднат. А руският президент благодари на Салвини след като го стори и в нарочно интервю.

Русия напусна Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег

Руският президент Владимир Путин подписа закон за прекратяване на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег (ДРСМ...

"Привикнали сме с факта, че Русия трябва да предприеме някои стъпки напред, да се държи сдържано, с разбиране. Ние сме благодарни на Италия за нейната позиция, която е, че трябва да възстановим отношенията си с Европейския съюз в пълен формат. Оценяваме усилията на италианското правителство в тази посока, ние сме благодарни за това", каза Путин след разговорите с италианския министър-председател Джузепе Конте.

"Ние разбираме, че Италия е обвързана от определени задължения в рамките на различни интеграционни структури както в Европа, така и в НАТО, затова нямаме специални претенции към нашите италиански приятели. Но се надяваме, че Италия ще изрази тази позиция последователно, ясно и ще прояви воля да се бори за онова, което многократно прозвуча публично, а именно: пълноценно завръщане към нормални отношения между Русия и Европа като цяло", добави Путин.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Нагоре