Калина Ханджиева представи изложбата „Свобода“

5800
Калина Ханджиева представи изложбата „Свобода“
Снимка: Лилия Йотова

В навечерието на Хелоуин, Арт Студио Калина посрещна гости и почитатели по повод откриването на самостоятелната изложба на художничката Калина Ханджиева – „Свобода“. Селекцията от уникални творби представя 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон създадени с креда.

Цели три години Калина се подготвя за нова среща с публиката. Полетът на фантазията й наистина е неудържим, а инспирация за платната си тя получава след като прекарва известно време в Сан Франциско, Америка. Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие. „Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата“, споделя Калина. В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете. Любимата й картина е „Островът на Фастъчко“, в която образите са сякаш излезли от други и приказни светове. Художничката обмисля, гледа в пространството и изобразява на платното своите най-съкровени чувства.

През 2016г. Калина Ханджиева открива собствено арт студио. „Не исках да бъде галерия и имах желание да променя представата за арт пространство. Да създам една артистична среда, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя талантливата художничка. Школата посреща четвъртата си работна година, а в нея се обучават таланти от 6 до 63 годишна възраст. Именно със своите курсове, Арт Студио Калина е уникално само по себе си и привлича хора с най-различни професии, дори чужденци от няколко държави. Обучението е от сряда до събота, а курсистите имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират или да подреждат постановка (натюрморт). Студиото предлага и подготовка за художествени училища.

Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005г. завършва Живопис в НХА при проф.Теофан Сокеров и доц.Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в София. Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог.

„Чувствам се изключително комфортно сред своите курсисти, сред тях срещнах много ценни и стойностни хора. В обучителния процес участват много таланти. Лично аз се чувствам най-добре пред платното в моят собствен свят“, споделя Калина. За да разгледат експозицията в Арт Студио Калина дойдоха много от нейните ученици, близки и почитатели на невероятното й изкуство. Мис България Роси Иванова също не пропусна да се възхити на изложбата и лично избра своите фаворити сред платната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Почина известна художничка, борила се за правата на жените и чернокожите

Откриват българския павилион на 60-ото издание на Венецианското биенале

Отиде си изкуствоведката от Националната галерия Бистра Рангелова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com