Международен фестивал за съвременна репортажна и артфотография започва от днес в София

49843
Международен фестивал за съвременна репортажна и артфотография започва от днес в София
Снимка: Thinkstcok/Guliver

За първа година през тази есен, от днес до 30 ноември, в София ще се състои международният фестивал "Фотофабрика" - платформа за съвременна репортажна и артфотография, съобщиха организаторите на събитието от едноименната фондация.

Програмата на феста включва две изложби - "Протестиращият човек" и "Човекът и неговите състояния". Изложбата "Протестиращият човек" обединява три от най-големите информационни агенции в света - Ройтерс, ДПА и Франс прес, със знакови кадри от световните протести през последните две години.Ще бъдат показани и кадри от българските протести - #ДАНСwithme- избрани от преподавателя в Нов български университет (НБУ) Васил Гарнизов. Фотографските колекции ще заемат различни пространства в града и ще са достъпни за всички: от днес до 24 септември - пред Народния театър "Иван Вазов" и в градината пред "Кристал"; от 27 септември до 18 октомври - на ул. "Оборище" 17; от 2 до 18 октомври - на Моста на влюбените до НДК.

Росина Пенчева за Actualno.com: Ентусиазмът умира, когато работиш с хора, действащи без ентусиазъм

В една от малките улички на столицата се случва нещо хубаво, заслужаващо да се види. Фотоизложба с провокативното име "Работно заглавие...

Експозицията "Човекът и неговите състояния" ще представи една от най-богатите колекции на фотографското изкуство в Испания, тази на музея "Алкобендас". В продължение на месец - от17 септември до 17 октомври - посетителите на Националната художествена галерия в София ще могат да видят за първи път у нас фотографи неореалисти от средата на XX в. В рамките на изложбата, за да изнесат лекции, у нас ще пристигнат двама от нейните автори - Чема Мадос, фотографът сюрреалист, и Кристина Гарсия Родеро, член на един от най-големите фотографски кооперативи в света - Магнум Фотос.

Фестивалът е организиран със съдействието на НБУ и е финансиран от програмата "Култура" на Столичната община.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт