X
 
 

Вижте "Животът на другите" в изложбата на Божидар Барлакоски

944 0
Вижте "Животът на другите" в изложбата на Божидар Барлакоски
Снимка: КИЦ Р Северна Македония
На 18 декември 2019 година, в КИЦ на РСМ в София ще бъде открита фотоизложбата „Животът на другите“ на Божидар Барлакоски. На неговата първа самостоятелна изложба в столицата на България ще бъдат изложени около 24 фотографски произведения. За изложбата авторът e подготвil и каталог, който ще представи на откриването. Събитието е част от Годишната програма на КИЦ на РСМ в София и е подкрепено от македонското Министерство на културата.

Изложбата е съставена от „фотографии на хора и животът на хората. Животът на онези „другите“, които може би ще намерите в социалните мрежи, но не ги виждате е ежедневието. Животът, който остава скрит под обвивката на ежедневната „нормалност“. Занаяти, които изчезват със всеки следващ удар на ковача, стари приятелства, които продължават повече и от любовта, усмивка в усамотение разтеглена от спомен за една младост, тъгуването и последния поздрав с близък, цената на живота в окървавените ръце....

Единадесетокласник дърворезбар - участник в изложба на майстори от Асеновград

Изложба „ Самоуки майстори и занаятчии” по повод деня на техния покровител свети Спиридон (12-ти декември) бе открита в Ист...

Някои ще останат шокирани, някои ще бъдат разгневени, някои ще осъдят за бруталност... но това сме ние. Това е животът на „другите“ около нас. Скрити в провинциите. Незабелязани от модерността. Онези, от които произлизаме и от където произлизаме. Онези, които също като нас живеят, по-далеч от новата, виртуална реалност, по-далеч от новините по ТВ, много по-далеч от илюзиите, онези, без които ще преживеем, но няма да сме цели.”

Божидар Барлакоски е роден през 1984 година в Прилеп, Северна Македония. Има 7-годишна активна фотографска дейност и член е на клуба Фото-кино „Прилеп“. Носител е на повече от двадесет и пет международни награди за фотография, между които и бронзов медал за фотожурнализъм от Toronto Camera Club, PSA сребърен медал за фотография в Кипър, сребърен медал за фотография в Украйна, златен медал за колекция на фотографии на Дни на македонската фотография 2014 година, както и многобройни грамоти и дипломи. Фотография от Барлакоски е публикувана на уеб-страницата на National Geographic като избор за деня. Два пъти е участвал като член на жури-комисия на международни конкурси за фотография. До сега има реализирани две самостоятелни изложби, в Кичево и Скопие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители