10 глоби по 50 лева за липсващи метла и жилетка са наложени на водачи на каруци в Асеновград

1617
10 глоби по 50 лева за липсващи метла и жилетка са наложени на водачи на каруци в Асеновград

Точно 10 водачи на каруци са глобени от служители на Районно управление на МВР в Асеновград за последните няколко седмици. Санкциите са наложени заради констатирано нарушение по отношение наличието на няколко задължителни атрибута в превозното средство. След като са били спрени за проверка от органите на реда в различни част на Асеновград, е установено, че в 10-те каруци липсват светлоотразителна жилетка, метла и предпазна престилка.

50 лева е глобата, предвидена в Закона, която нарушителите трябва платят на Държавата. „Планира се скоро да се въведе регистрационен режим, чрез който да бъдат регистрирани всички каруци в община Асеновград.“, съобщи в тази връзка кметът на града доктор Емил Караиванов. На въпроса как Общинска администрация възнамерява да събере наложените санкции на водачите на превозни средства, теглени от животинска тяга, той отговори, че се работи по изграждане на информационна програма, чрез която актовете ще се включват към единния граждански номер на лицето. По този начин, когато се плащат данъците и таксите, тогава би следвало да се изплатят и глобите.

2000 асеновградчанчета безплатно на цирк от утре

Точно 2000 деца от Асеновград ще се запознаят с цирковото изкуство безплатно през тази седмица. Идеята е на ръководството на гостуващия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com