24 души дариха кръв в Асеновград за два дни, с 10 по-малко от януари

5684
24 души дариха кръв в Асеновград за два дни, с 10 по-малко от януари
Снимка: Actualno.com

Точно 24 жители на община Асеновград станаха доброволни кръводарители по време на двудневната акция на площада в града. 12 човека вчера и още толкова днес се включиха в благородната кауза, съобщава кореспондентът ни в Асеновград.

За сравнение, в кампанията, провела се през месец януари тази година, кръводарители станаха 34 асеновградчани.

Близо 750 военнослужещи от България и Америка провеждат учение в авиобаза Крумово

Специализирана спасителна акция на пострадал и учебно- тренировъчни и бойни парашутни скокове бяха демонстрирани днес в авиобаза Крумов...

Медицинският екип от кръвопреливния център в Пловдив поясни, че голяма част от дарителите са хора на различна възраст. В акцията се включиха и млади, и възрастни мъже и жени, като всички бяха еднакво мотивирани. Това е много показателно за съпричастността им към каузата и гражданската им отговорност, коментираха медиците.

Голяма част от кръводарителите в Асеновград дариха кръв за първи път. Други правят това редовно. Лекарите подготвяха желаещите, като предварително се изследваше кръвната им група, хемоглобинът и кръвното налягане. След това, се осъществяваше същинската част на процедурата. Количеството кръв, което се взимаше от всеки пациент, бе стандартното 450 милилитра.

Националната благотворителна кампания за кръводарителство в Асеновград приключи днес в 12:30 ч. Асеновградчаните, които са я пропуснали, могат да станат доброволци кръводарители в асеновградската болница. Там екип от кръвопреливния център в Пловдив приема пациенти всяка втора и четвърта сряда на месеца. Припомняме, че целта на инициативата е да се помогне на нуждаещите се от ежедневно преливане на кръв, поради различни тежки заболявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com