50 нарушения от 70 проверени шофьори в Асеновград

2497
50 нарушения от 70 проверени шофьори в Асеновград
Снимка: БГНЕС

Общо над 50 нарушения са констатирали пътните полицаи в община Асеновград в рамките на няколко дни. В резултат на извършените специализирани полицейски операции са проверени повече от 70 моторни превозни средства. Информацията съобщиха за Actualno.com от РУ на МВР в града.

За близо 20 часа на проверки статистиката отчита 18 съставени фиша и 19 наложени акта за нарушение на Закона за движение по пътищата. За периода от четири дни е заловен един шофьор, седнал зад волана в нетрезво състояние. Дрегерът отчел над 1,2 промила алкохол в кръвта на мъжа и той е задържан в ареста на РУ на МВР в Асеновград.

Ограничават движение по девет улици в Асеновград за два месеца

Затваряни за движение на автомобили поетапно, в рамките на около два месеца, ще бъдат различни отсечки от девет улици в Асеновград. При...

Друг водач е спипан да шофира без книжка, а трети – с нерегистрирано моторно превозно средство. При днешната двучасова специализирана операция на улица „Цар Иван Асен II“ в града са констатирани общо 10 нарушения при проверени точно толкова коли.

От тях на четирима водачи са съставени актове за неползване на обезопасителни колани, за нередовни документи и за техническа неизправност на автомобила – счупени стъкла и неработещи светлини. За периода на проверките не са допуснати пътно-транспортни произшествия с пострадали на територията на община Асеновград, уточниха от асеновградската полиция. Възникнали са три катастрофи с регистрирани материални щети.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com