Асеновата крепост с участие в конкурс на Министерството на туризма

1415
Асеновата крепост с участие в конкурс на Министерството на туризма
Снимка: Венелин Добрев

С Национален паметник на културата (НПК) Асенова крепост Асеновград ще се представи в конкурса на Министерството на туризма. Категорията, в която ще участва градът, е "Туристическа атракция/обект". Въпреки тежката за почти всички аспекти на живот година, все пак Министерството на туризма обяви началото на "Годишни награди в туризма – 2020 г.". Това ще бъде петото издание на конкурса. "Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности продължава да работи", посочват от държавното ведомство. Тазгодишното издание на конкурса се провежда по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от разпространението на COVID-19.

Надпреварата ще се проведе в 11 категории, от които четири професионални, пет художествени и една специално предназначена за българските общини и справянето им с пандемията от коронавирус. Традиционно се запазва голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“, и ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. Претендентите в туристическата надпревара ще бъдат обявени на сайта на наградите.

Близо 300 000 лв от входни такси за посещение на НПК Асенова крепост

Близо 300 000 лева са средствата, събрани от входни такси за посещение на НПК Асенова крепост в Асеновград. Приходите от продажба на ст...

От днес започва онлайн гласуване, което ще продължи до 07.12.20 г., включително. Всеки може да даде своя вот еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Наградените ще бъдат обявени официално на церемония в София на 11.12.20 г. Освен с Асеновата крепост, община Асеновград е кандидат за награда и с още шест номинации: Бачковски манастир; пещера "Добростански бисер"; община Асеновград; туристически маршрут "Свещената утроба на Родопа"; село Косово.

Ето и категориите: туристически маршрут „Свещената утроба на Родопа“ – категория „Туристическа дестинация“; пещера "Добростански бисер" – категория „Туристическа атракция/обект“; община Асеновград – категория „Туристическа община – специална награда за 2020 г.“; Исторически музей, НПК Асенова крепост, Бачковски манастир, село Косово – категория „Изборът на българите“.

През 2019 г. Асеновата крепост събра едва 193 гласа в класацията на Годишните награди в туризма, което не можа да осигури на обекта място сред първенците. Общо категориите, включени в тазгодишния конкурс на Министерството на туризма, са 11 на брой: „Туристическа атракция/обект“; "Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновация“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“; „Туристическа община – Специална награда за 2020“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com