До дни решават съдбата на катастрофиралия със служебната кола кметски шофьор, карал пиян

5877
До дни решават съдбата на катастрофиралия със служебната кола кметски шофьор, карал пиян
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният Янко Здравчев е ползвал служебния автомобил на общината в нощта на изборите за Европейски парламент. Той е взел колата без разрешение и без да има това право, т.е. без пътен лист за ползване и маршрут на превозното средство. Шофирал е след употреба на алкохол и е предизвикал катастрофа рано сутринта, часове преди началото на изборния ден, при която има тежко ранен.

Данните бяха публично оповестени от трибуната на местния парламент в Асеновград от заместник-кметът на града инженер Мария Вълканова, към момента е временно изпълняващата длъжността кмет. Тя предостави информацията по повод актуално питане от Ангел Димитров - общински съветник от групата на ГЕРБ в града. Той поиска отговор на въпросите какъв е бил маршрутът на лекия автомобил по това време на денонощието, кой осъществява контрол върху движението на общински коли и какви мерки са или ще бъдат предприети, от страна на градската управа, по отношение предотвратяване на други подобни инциденти в бъдеще.

Шофьор без книжка обърна "Опел" на таван и се укри от полицията

28-годишен шофьор без книжка се укри от полицията след като предизвика катастрофа с управлявания от него „Опел Астра“. В ко...

Димитров отправи обвинение, че служебните автомобили се ползват "безконтролно". По думите на Вълканова, заедно с други 57 служители на община Асеновград, Янко Здравчев е бил ангажиран служебно с провеждане на изборите за Европейски парламент. Тя обясни, че неговият ангажимент, като шофьор, е да изпълнява задълженията си в съботния ден в часовете от 08:00 ч. до 20:00 часа. След това, той е бил длъжен да остави колата на служебния паркинг, но въпреки това е решил да се прибере с нея в дома си в село Леново. В деня на изборите (26.05.19 г.) шофьорът на кмета отново е трябвало да се яви на работа в 07:00 ч. до приключване на вота.

Проверката е установила, че в часовете, в които се е случил пътният инцидент, Янко Здравчев е ползвал служебния автомобил напълно неправомерно. Дали шофьорът ще бъде наказан, или дисциплинарно уволнен не стана ясно от отговора на Мария Вълканова. Тя посочи, че до края на настоящата седмицата община Асеновград ще получи протокола за катастрофата от РУ на МВР в града. Едва след това ще бъде взето решение по случая. Припомняме, че около 04:20 ч. сутринта на 26.05.19 г. на Спешен телефон 112 е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя между Асеновград и Кърджали, в близост до село Тополово.

Органите на реда установили, че лек автомобил "Грейт Лоу" излязъл извън пътя и пропаднал в канавката. В болница са били настанени 32-годишният водач Янко Здравчев и 60-годишният му спътник, на когото не се съобщава самоличността. При алкохолна проба с дрегер, резултатът отчел 1,11 промила алкохол в кръвта на шофьора. По случая е образувано досъдебно производство, като причините за инцидента все още не се съобщават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com