Две катастрофи по вина на пешеходци в Асеновград през тази година, има глобени

2099
Две катастрофи по вина на пешеходци в Асеновград през тази година, има глобени
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Точно 79 пешеходци са глобени в Асеновград за неспазване правилата за движение по пътищата през първото тримесечие на 2021 г. Сред нарушенията са: пресичане на пътното платно на места, необозначени за целта и изскачане внезапно на пътя (глобата е в размер на 20 лева); преминаване през ограждения, като парапети и вериги (глобата е в размер на 50 лева). Малка и незначителна част от наложените санкции обаче са платени в срок, показва справката.

Най-често правилата за движение се нарушават по улици и пътни участъци с висока интензивност на движението, където има множество търговски обекти, институции и учреждения, съобщиха за Actualno.com от РУ - Асеновград. И посочват, като пример улиците "Цар Иван Асен II", "Васил Левски", "Христо Ботев", "Александър Стамболийски", "Княз Борис I" и други. Контролът в тези пътни участъци е ежедневен, системен и при нулева толерантност, уверяват от полицията в града.

Жена загина след неправилно пресичане на жп прелез

Жена, с неустановена засега самоличност е загинала, при неправилно пресичане на ЖП прелез,съобщиха от БДЖ. Заради извършване на следст...

Само за първите три месеца от годината в Асеновград са възникнали пет пътнотранспортни произшествия (ПТП) с пешеходци, при които са загинали двама от тях. Две от катастрофите са по вина на пешеходците. За периода е възникнало едно ПТП на пешеходна пътека.

От РУ - Асеновград препоръчват, за да се намалят катастрофите в общината и да не се стига до налагане на глоби, както към пешеходците, така и към водачите на моторни превозни средства (МПС), стриктно да се спазва Законът за движение по пътищата (ЗДвП), да се съобразяват с пътните знаци и хоризонтална маркировка, да преценяват добре интензитета на движение и скоростта на движещите се автомобили.

Едновременно с препоръките, се извършва и активен контрол от всички служители, имащи правомощия по ЗДвП. Осъществява се активна разяснителна и превантивна дейност чрез средствата за масово осведомяване. Провеждат се беседи в детски градини и училища. Сигнализират се своевременно компетентните органи при установени нередности по хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация. А спрямо нарушителите, пешеходци или шофьори, се предприемат незабавни мерки, съгласно действащото законодателство, категорични са от РУ - Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com