Изграждат обществени тоалетни в Асеновград – вижте къде

6505
Изграждат обществени тоалетни в Асеновград – вижте къде
Снимка: Actualno.com

Изграждат две обществени тоалетни в Асеновград. Такива липсват в града от повече от 10 години. Съгласието си за реализиране на идеята почти единодушно дадоха общинските съветници в града днес, по време на първото си, след дългата ваканция, заседание.

Едната обществена тоалетна ще бъде ситуирана в близост до бившето Лятно кино в Градския парк. Другата ще бъде разположена в зелената зона зад Туристическия информационен център и Историческия музей.

Пак незаконно сметище край Асеновград, Общината търси виновните

Поредно незаконно сметище се образува на асеновградския околовръстен път, алармираха читатели на Actualno.com. Те посочиха, че мястото ...

В този район са съществували санитарни възли, но те са били премахнати, заради крайно лошото си състояние. Според информация от ръководството на Общината, в Градския парк са поставени химически тоалетни, които не са достатъчно функционални. Всяка от новоизградените придобивки ще е разположена върху площ от около 40 квадратни метра.

Новите санитарни възли ще бъдат модернизирани – автоматично самопочистващи се и подходящи за инсталация в градска среда. В обществения комунално-битов сектор през последните години се предлагат различни по вид и дизайн сглобяеми обществени тоалетни, с възможности за избор на броя и типа на помещенията, включително високотехнологични WC-модули.

Проектът ще се осъществи чрез провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на двата терена. В предложението си кандидатите трябва да представят идеен инвестиционен проект за WC-модул, състоящ се от 3 броя кабини – дамски тоалетни, 2 броя писоари и 1 брой мъжка тоалетна.

Сред изискванията са да бъде предоставена и 3D визуализация на готовия обект. Условие, след реализиране на проекта, е изпълнителят да се ангажира за своя сметка да поддържа озеленяване около обекта и да извършва ремонт на тоалетните, ако такъв се наложи. Обществените санитарни възли ще останат собственост на Общината, след изтичане срока на договора за наем на изпълнителя.

Откриха мъртъв асеновградчанин във ваната в дома му

Откриха труп на мъж в Асеновград, съобщиха за Actualno.com от пресцентъра на МВР. Мъжът е бил намерен починал във ваната в дома си. В п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com