Нова яслена група разкриват в Асеновград

18386
Нова яслена група разкриват в Асеновград

Нова яслена група разкриват в Асеновград. Тя ще е разположена в ДГ "Радост" в квартал "Долни Воден" и ще обхваща деца от 10-месечна възраст до 3 г. Решението за това взеха единодушно общинските съветници на града на редовното си заседание през този месец, след което местният парламент излезе в почти двумесечна ваканция. Те ще заседават отново в последните дни на август.

В община Асеновград има три детски градини и една ясла, в които функционират общо седем яслени групи. Според Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, максималният брой на приеманите деца не трябва да надхвърля 20. Всяка година в яслените групи в Асеновград обаче се приемат малчугани над норматива поради недостиг на места.

Община Сливен обяви процедура за саниране на детска ясла

Обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, авторски надзор и извършване на строителни и монтажни работи за саниране и в...

За учебната 2018 г./2019 г., например, в ДГ "Асенова крепост" яслата са посещавали 37 деца. В ДГ "Бако Динчо" те са били 32, в трите групи на ДГ "Зорница" - общо 86, а в Ясла №1 са работели две ясли с по 28 малки асеновградчанчета. Въпреки записаните бройки, средната месечна посещаемост на децата не е надхвърляла 16 - 17 малчугани.

На 28.05.19 г. е извършена проверка по подаден сигнал за голям брой деца в яслената група на ДГ "Асенова крепост". Контрол е осъществен от представител на Регионална здравна инспекция (РЗИ)-Пловдив. Той е констатирал, че в деня на проверката, децата са били 29, като е съставено предписание за намаляване на броя им. То е било изпълнено, като малчуганите, навършили 3 г. и приети в първа група на детските градини, трябвало да постъпят в тях от 01.06.19 г. За да не се получава повече претоварване на яслените групи, от общинската администрация в Асеновград решиха да открият нова такава.

В ДГ "Радост" от няколко години една от групите не може да бъде сформирана и помещенията са свободни. В същото време, много родители от "Долни Воден" желаят да запишат децата си, кварталът е голям и има нужда от яслена група, обосновават предложението си от градската управа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com