Общински младежки съвет в Асеновград търси таланти

3513
Общински младежки съвет в Асеновград търси таланти
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Деца таланти от Асеновград, търси Общинският младежки съвет в града. Идеята на младежите е да съберат на едно място и да поощрят за постиженията им възможно най-много малчугани, които са постигнали високи резултати в света на спорта, музиката, изкуството, науката, културата и други сфери. Общински младежки съвет издирва децата, прославили името на Асеновград чрез своите талант и умения.

Идеята се родила, след като момчетата и момичетата от структурата първоначално подготвили изненади и подаръци за асеновградчанката Елена Василева, която популяризира своя роден град в музикалната надпревара в "Шоуто на Слави". Тогава реакцията на граждани, след публикации в социалната мрежа бе, че е редно и други деца, прославили името на Асеновград, да бъдат възнаградени за успеха си. Така на младежите от съвета им хрумнала идеята, че могат да съберат всички успели асеновградчанчета на едно място.

Бившият ресторант в Стара Загора ще става център за таланти

Дареният през 2016 г. от Мария Жекова на община Стара Загора имот в центъра ще се превърне в културен център за млади таланти с концерт...

Целта е те да се запознаят, да обменят опит и общи теми, да разкажат помежду си от какво се вълнуват най-силно и кое ги тревожи. Например, даровитите гласовити изпълнители ще могат да споделят със спортистите своите емоции от големи сцени на фестивали и надпявания. Те, от своя страна, ще им разкажат за спортните си успехи, за напрежението преди състезание, за радостта от победата. "Целта ни е да срещнем колкото се може повече успели деца. Идеята е да ги поощрим с подаръци и да ги насърчим да продължава смело напред, за да знаят, че успехът им е забелязан. Важно е да разберат, че ние също се вълнуваме от техните добри резултати. Искаме да покажем на Асеновград, че не може да се гледат само негативните неща, които се случват в града. Защото, за да живеем по-добре е важно да показваме добрите, положителните примери и да знаем, че градът ни има с какво да се гордее", каза за Actualno.com Димитър Илиев - представител на Общински младежки съвет.

Той допълни, че инициативата не е със състезателен характер и няма да бъдат обявявани победители. Наградени ще бъдат всички деца с постижения. Наградите засега остават изненада, а възрастови ограничения за предложенията няма. За да достигне до повече хора идеята и да бъдат открити по-голям брой талантливи малки асеновградчани от Общински младежки съвет са решили да се обърнат към гражданите. Чрез социалната мрежа те призовават всеки, който има предложение за име на изявено дете, да го посочи във Фейсбук страницата на структурата в срок до 20.07.19 г. Защото по този начин инициативата ще може да достигне до по-голям кръг от хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com