X
 
 

Родители от Асеновград: Градът си е наш и от нас зависи как ще изглежда (СНИМКИ)

2832 0
Родители от Асеновград: Градът си е наш и от нас зависи как ще изглежда (СНИМКИ)
Снимка: Facebook
Повече от 30 деца и възрастни се обединиха около каузата да бъдат главните герои в приказката, разказваща как да се живее по-добре в Асеновград. Всички заедно започнаха импровизирана поредица от благородни дейности, с които да подобрят средата и състоянието на паркове и градини в града.

Залесяване в Стара Загора

Акция по залесяване на Стара Загора, посветен на Европейската седмица на гората, организира Областният информационен център (ОИЦ) съвме...

"Просто искаме да е зелено и красиво. Стига сме чакали "от умрял писмо". Време е да разберем, че градът си е наш и от нас зависи как ще изглежда той. Събитието премина уникално. Много деца се включиха - и това е най–радостното, че подрастващото поколение милее за града си", разказват инициаторите.

Те поискаха от община Асеновград да им бъдат предоставени подходящи дървета. Част от тях бяха засадени до паметника на Апостола на свободата в Асеновград - Васил Левски, а други - при парка край Градския басейн. Сред видовете, засадени на двете места дървета, са гинкобилоба, бук, дъб, брези. Участниците в доброволната инициатива бяха на възраст между 3 г. и 25 г. В идеята се е включило дори едно семейство, което е закупило брези.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители