Слухове: В Асеновград давали по 1000 лева да се носи бурка, цената паднала на 300

4160
Слухове: В Асеновград давали по 1000 лева да се носи бурка, цената паднала на 300
Снимка: Getty Images / Guliver

На днешния петък 13-ти организацията на НФСБ в Асеновград внесе официално предложението си да бъде забранено носенето на бурки на обществени места на територията на асеновградска община, съобщи кореспондентът на Actualno.com от града.

Според слуховете в ромската махала в града, за да сложат забрадката преди известно време „изпълнителите“ получавали по 1 000 лева. По-късно желаещите да носят бурка се увеличили и цената паднала до 300 лева на човек.

И във Варна настояват за забрана на бурките

Да бъде забранено носенето на облекло и аксесоари, покриващи лицето, на обществени места или в официални институции, предлагат от ВМРО ...

Представители на НФСБ, в лицето на Ана Юнакова и Милко Милков (председател) в града, входираха искането си за забрана на бурките на обществени места до Общинския съвет. „Чрез предложението си показваме, че настояваме да се предприемат превантивни мерки, с цел да се подобри сигурността на гражданите. Надяваме се, че общинските съветници ще ни подкрепят и взетото от тях решение ще изиграе ролята на един родолюбив подход“, посочи Милко Милков.

От деловодството на Общински съвет-Асеновград обясниха, че вече е късно предложението да бъде входирано и разгледано в предстоящото на 18.05.16 г. редовно заседание. И ако се стигне до етап на гласуване, то това ще се случи едва на 15.06.16 г., когато ще се състои следващата сесия.

От НФСБ в Асеновград обясниха, че в предложението санкции не са вписани умишлено. „Ако съветниците на града разгледат и приемат искането ни, оставяме на тяхната воля да преценят какви да бъдат прилаганите глоби в случай, че забраната не се спазва“, обясни Милко Милков. В заключение той изрази притеснението си от факта, че времето до провеждане на заседанието на Общинския съвет в Асеновград през следващия месец е твърде дълго. И отлагането на решението на проблема касае неговото задълбочаване. „Защото с всеки изминал ден по улиците на Асеновград се срещат все повече хора, носещи бурк.“, посочи Милков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com