„Вино от чешма“, „Най-вкусните сармички“ и Руслан Мъйнов в Асеновград

6835
„Вино от чешма“, „Най-вкусните сармички“ и Руслан Мъйнов в Асеновград
Снимка: Аctualno.com/Атанаска Маркова

Стартираха Празниците на виното в Асеновград за 2017 г. Програмата и тази година е наситена с конкурси и интерсни събития.

Традиционно се очаква да потече и вино от чешма. Началото на честванията в името на божествената напитка бе поставено с награждаването на победителите в конкурса за любона лирика „Наздравица за любовта“. Най-добрите произведения бяха наградени на тържествена церемония в Градска библиотека „Паисий Хилнедарски“.

Белгийските депутати ще продължат да пият безплатно бира и вино

Лидерите на политическите сили в парламента на Белгия отхвърлиха предложението за премахване на безплатните бира и вино, предлагани в с...

Сред 103-ма доказали се и начинаещи поети от цялата страна на първото място на почетната стълбица се изкачи Галина Драгнева от Варна. Празненствата продължават от късния следобед на дншния ден /30.01.17 г./ и ще приключат на 01.02.17 г. Днес точно в 17:30 ч. отново в Градската библиотека ще започне представянето на сборника „Вино и културен туризъм” от ЦКТ „Тракея”.

Ден след това, на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград от 17 ч. ще се проведе и награждаването на най-добрите винари в околността, реколта 2016 г. Предстои да бъде раздаден награден фонд в общ размер на 920 лева и две 50-литрови бурета. Награди ще бъдат връчени за най-добрите червени и бели вина. Награден ще бъде и най-достойният производител от населено място извън община Асеновград.

Ръка за ръка с домашното вино вървят и най-вкусните станимашки сармички. Най-умелият кулинар в Асеновградско също ще бъде възнаграден за усилията си. Сармичките ще се определят според критериите: най-вкусни, най-мънички, най-естетски поднесени, че дори и най-интересно разказана рецепта. Изискване е кулинарното изкушение да бъде представено за дегустация до 13:30 ч. на 31.01.2017 г. Награждаването отново ще се проведе на площад „Акадамик Николай Хайтов”.

Куминацията на празниците на виното в Асненовград ще настъпи във вторник /01.02.17 г./, когато от 13:30 ч. ще тръгне Празнично шествие на винопроизводителите и финалистите във винения конкурс. Дефилето ще започне от паметника на Аристи Чорбаджака на улица „Шести януари“ и ще приключи при църквата „Света Богородица-Благовещение” /Рибната/. Там точно в 14 ч. се очаква да се случи чудото и да потече „Вино от чешма”.

Откриха нов трик срещу затлъстяването

Редовната употреба на вино преди сън може да спаси хората от затлъстяване. Това твърдят учените от харвадския университет. В продължен...

Веднага след този ритуал Празничното шествие ще продължи до площад „Академик Николай Хайтов”, където Руслан Мъйнов, оркестър „Славяни” и местни изпълнители и самодейни състави ще забавляват асеновградчани. От 15 ч. на същото място ще се състои награждаването на победителите в Петия кулинарен конкурс „Най-вкусните станимашки сармички”. А два часа по-късно ще бъдат наградени и най-добрите винари за реколта 2016 г. Честването на празника на виното ще продължи и на 01.02.17 г. /сряда/ от 10 ч. в местността „Свети Трифон“ край Асеновград. Десетки младежи там ще участват в традиционните народни борби за спечелването на баша.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

„Асеновградски баири“ – Два дни спорт, музика и адреналин

„Капка по капка - живот“ – кръводарителска кампания в Асеновград

ДФ „Асеневци“ – Асеновград набира нови доброволци

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com