За 10 години са съборени 18 опасни сгради в Асеновград

2437
За 10 години са съборени 18 опасни сгради в Асеновград

За последните 10 години са регистрирани 32 потенциално опасни сгради на територията на община Асеновград. 19 от тях са общинска собственост, осем от които вече са съборени. Останалите 11, които все още съществуват, са разположени в различни части на общината.

Сред потенциално опасните несъборени сгради общинска собственост са бивши училища и кметства, детски градини, че дори и пивница. Сред тях са постройки, намиращи се в близост до Дома за хора с физически увреждания в Асеновград и в квартал „Метоха“, на улица „Станимака“ №12, Караалановото училище и други. Потенциално опасни неизползваеми пустеещи сгради на училища, кметства, детски градини има в селата Новаково, Тополово, Три могили, Бачково и Орешец.

През два часа пропускат колите в тунела след Бачковския манастир

Движението през тунела след Бачковския манастир на пътя между Асеновград и Смолян ще се пропуска през два часа. Временната реорганизаци...

13 в община Асеновград са регистрираните постройки, които са с друга собственост. 10 от тях са съборени. Една е с протоколно решение за заздравяване. Тя е изградена от каменна зидария и се намира в село Добростан. Останалите две са с план за събаряне. А именно: едноетажна масивна сграда на Държавно горско стопанство-Асеновград и една стопанска постройка в село Червен.

Премахването на част от потенциално опасните сгради на територията на общината ще се извърши със заповед на кмета, след осигуряване на финансиране от Бюджета на Асеновград. Две от общо 32-те постройки са регистрирани като паметници на културата от местно значение. Едната е Караалановото училище на улица „Цар Иван Асен II“ в града. Сградата на бившето школо е неизползваема и с времето продължава да се саморазрушава. Другата е полусрутена къща на улица „Станимака“. Постойката е на два етажа. Датира от 20-ти век и се е ползвала за жилищна сграда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Асеновград