Засадиха липи в „Паисиевата гора“. За опазването им Общината разчита на гражданското съзнание

1053
Засадиха липи в „Паисиевата гора“. За опазването им Общината разчита на гражданското съзнание

20 нови Липи откриха своя дом в Градския парк на Асеновград днес. Дръвчетата бяха засадени от общински служители, а пововодът е днешният 12-ти октомври - „Ден на българската община”.

Вече три години мястото край бившето Лятно кино в града е обособено като ”Паисиева гора”. Целта на инициативата, която се провежда за трети път и вече се е превърнала в традиция, е чрез общинския пример да бъдат приканени гражданите към по-висока активност в опазването на градската зелена система.

Асеновградчанка скочи срещу работодател – не плащал отпуски

Шивашка фирма от Асеновград мами работници, като не им изплаща неползвани от полагащия им се платен годишен отпуск дни. Това твърди Юли...

На въпроса по какъв начин новозасадените дръвчета ще бъдат защитени, тъй като „Паисиевата гора“ не е заградено място, а е лесно достъпно за хора, домашни любимци и бездомни животни, заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Бояджиев обясни, че ще се разчита главно на гражданското самосъзнание.

Той прикани асеновградчани да отделят своя принос, като засадят дръвче или друго растение около своите жилища. Освен в „Паисиевата гора“, днес общинските служители засадиха и още няколко Липи в местността “Камара” на поляната за събори край параклис „Свети Илия“ в асеновградския квартал „Долни Воден“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com