50 са жертвите на свлачището в Хирошима

10961
50 са жертвите на свлачището в Хирошима

Най-малко 50 души са жертвите на свлачището, което в нощта срещу 20 август затрупа няколко квартала в японския град Хирошима, съобщи централното управление по пожарна безопасност, което изпълнява функцията на министерство на извънредните ситуации и на бърза помощ.

В списъка на безследно изчезналите лица все още са 38 души. Спасителните работи на място продължават пети ден, но се налага често да бъдат прекъсвани поради опасност от нови свлачища. В района на Хирошима продължават проливните дъждове. Във временните убежища са настанени повече от 1600 жители. А препоръка да се евакуират е отправена към повече от 160 хиляди.

Най-малко 27 души загинаха при свлачище в Япония

Най-малко 27 души са загинали и 10 се водят за изчезнали при свлачищата в Япония. Информацията предаде Франс прес, като се позова на на...

Свлачището унищожи или повреди най-малко 45 къщи и обхвана участък от 15 км по протежение на реката Ненотанигава. Причина за катастрофата са рекордните валежи, които за едно денонощие надхвърлят 240 милиметра. Във връзка с извънредната ситуация в Хирошима, премиерът Шиндзо Абе бе принуден да прекъсне отпуската си и да се върне в Токио. Той възложи на съответните служби да направят каквото е необходимо, за да бъдат спасени останалите под развалините хора и да бъде предоставен подслон на онези, които са загубили домовете си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com