"Анонимните" заплашиха Турция заради ИД

6203
"Анонимните" заплашиха Турция заради ИД
Снимка: Getty Images / Guliver

Хакери от групата „Анонимните” (Anonymous) обявиха стартирането на мащабна кампания на кибервойна срещу турското правителство. Те обвиниха властите в Анкара в подкрепа на терористичната групировка "Ислямска държава", предаде проруската новинарска агенция "Спутник", цитирана от БГНЕС.

Във видео, публикувано в YouTube, „Анонимните” обявяват, че "Турция подкрепя ИД, купувайки петрол от групировката и приемайки в болници нейните бойци".

Анонимните удариха сайт на Тръмп заради изказването му за мюсюлманите

Един от сайтовете на милиардера Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, бе а...

„Ние няма да приемем факта, че (президентът на Турция Реджеп) Ердоган, ще продължи да съдейства на ИД", се казва в посланието.

Според агенцията, миналата седмица хакерска група е атакувала около 40 хиляди сайта в цял Турция. Агенцията не уточнява името на групата, извършила кибер атаката.

Представител на "Анонимните", който прочете обръщението, предупреди, че "ако Турция не спре подкрепата си за ИД, участниците ще продължат да организират атаки срещу турски сървъри, банки, правителствени сайтове и сред атаката по сървърите ще продължат да се целят в летища и военни обекти в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com