X
 
 

Арестуват капитана на ферибота, потънал край Южна Корея

23629 0
photo of Арестуват капитана на ферибота, потънал край Южна Корея
Снимка: Getty Images
Южнокорейската прокуратура издаде днес заповед за арест на капитана на ферибота, който потъна в сряда край южните брегове на страната с няколкостотин ученици на борда, съобщава БГНЕС.

Гневните родители обвиниха екипажа, спасителните екипи и властите в некомпетентност. Разследващата група от полицията и прокуратурата поиска арест за трима души от екипажа, в това число за капитана, заяви високопоставен служител в Бреговата охрана.

Ферибот претърпя корабокрушение край Южна Корея

Сили на бреговата охрана на Южна Корея са били изпратени в сряда за спасяването на около 450 пътници от ферибота, който потъна край ю...

Прокурорите заявиха по-рано днес, че според първите резултати от разследването преди трагичния инцидент капитанът Ли Юн Сьок е предал командването на третия си помощник. Капитанът и повечето от 28-те членове на екипажа на "Севол" са успели да напуснат ферибота, преди той да потъне, и бяха подложени на сурови критики за това, че са го напуснали, докато голяма част от пътниците са останали блокирани.

Въпреки жестоките морски течения двама водолази са успели да отворят товарния отсек на кораба и да проникнат в него. "Видимостта е почти нулева, ако протегнем ръка, не можем да я видим", заяви един от тях, след като излезе от водата. По последни данни досега са открити 28 тела на удавени.

Близо 270 от 400-те пътници на борда на ферибота все още са в неизвестност.

Снимка: продължава спасителната операция във водите около Южна Корея

Фериботът "Свищов - Зимнич" поема трафика от "Дунав мост"

Във връзка със ситуацията на Дунав мост, Фериботният комплекс „Свищов - Зимнич” е готов да зачести графика си и да работи н...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители