Австралия избира парламент

279
Австралия избира парламент
Снимка: Gettyimages

Австралийците гласуват днес на избори за двете камари на парламента. В надпреварата участват общо 1625 кандидати. 631 се борят за 76 места в Сената, а 994 - за 150 места в Камарата на представителите.

Членовете на Камарата на представителите се избират за три години. Те гласуват за назначаване на министър-председателя, затова лидерът на дадена партия трябва да спечели мнозинство в камарата, за да заеме премиерския пост.

Бомбена атака пред джамия в Австралия

Бомбена атака беше извършена пред джамия в предградие на австралийския град Пърт, докато молещите са били вътре, предава AFP, цитирана ...

В Сената влизат по 12 представители на всеки от шестте щата и по двама представители на двете територии. Сенаторите от щатите се избират за шест години, а тези от териториите - за три.

За половината от местата в Сената се произвеждат избори на всеки три години, но сега се гласува за попълване на целия му състав, тъй като той беше разпуснат от министър-председателя Малкълм Търнбул.

В Австралия гласуването е задължително и за неспазване на това изискване се налагат глоби. Около 16 милиона човека са включени в избирателните списъци. За изборите са регистрирани 57 партии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com