Брюксел щял да наема лобисти срещу Русия Копирано от standartnews.com

24821
Брюксел щял да наема лобисти срещу Русия Копирано от standartnews.com
Снимка: Getty Images / Guliver

ЕС обмисля да наеме лобисти, които да противодействат на провежданата от Русия дезинформация, и да даде повече пари на Грузия и Молдова като реакция на кризата в Украйна. Това пише специализираният по европейските въпроси сайт "ИЮ Обзървър". Двете идеи ще бъдат обсъдени от министрите на външните работи на страните членки. Документите били подготвени, след като Украйна се отказа от подписването на споразумение за асоцииране с ЕС под натиска на Русия, предаде Стандарт нюз.

Решението й постави под въпрос жизнеспособността на политиката на ЕС към региона, т. нар. Източно партньорство.

ЕС започва нормализиране на отношенията с Куба

Държавите членки на ЕС одобриха процеса, целящ нормализиране на отношенията с Куба, които са замразени повече от десет години, за да ...

Единият документ, който разглежда перспективите пред програмата след срещата на върха между ЕС и страните от Източното партньорство, призовава до август да бъдат подписани споразуменията за асоцииране с Грузия и Молдова, които бяха парафирани на форума в литовската столица. За Армения, Азербайджан, Беларус или дори Украйна не се предлага подписване.

Идеята, предложена от Швеция и подкрепена от 12 други страни, сред които Германия, Великобритания и Полша, предлага възнаграждаване с повече средства на онези бивши съветски републики, включени в програмата, които водят проевропейска политика. Документът съдържа и планове за пиар кампания в отговор на предполагаемата дезинформация от страна на Русия. Засега той изключва варианта за санкции на Украйна, но предлага опцията да остане, като ЕС приспособява политиката си към Киев в зависимост от развитието на ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com