Бури оставиха 200 000 без ток в Австралия

3499
Бури оставиха 200 000 без ток в Австралия
Снимка: БГНЕС

Повече от 200 хиляди жилища в Сидни и други градове в австралийския щат Нов Южен Уелс останаха без електричество в резултат на силни бури, които връхлетяха източното крайбрежие на Австралия. През последните два дни в Сидни падна 220 мм на валежи, скоростта на вятъра достига до 40 метра в секунда.

В много от по-ниските райони дъждовете доведоха до наводнения. Стана известно, че има три жертви - възрастни жители на малкото градче Дангога, които не могли да се измъкнат от домовете си. Повече от 9000 обаждания е имало в службите за извънредна помощ - хората обикновено съобщавали за паднали дървета по покривите, за прекъснато електричество и наводнения. В 95 от случаите спасителите са успели да помогнат на хората да напуснат наводнените сгради.

През последните два дни, застрахователните компании са получили от собствениците на жилища, на други сгради и на автомобили почти 20 000 искове за нанесени щети от стихията, в размер на около 130 млн. долара.

Силен дъжд продължава да вали в Сидни, но вятърът постепенно започва да намалява. Днес, повечето от училищата в града ще останат затворени, не работят фериботните и железопътни връзки. Летището работи без съществени отлагани на полети.

Метеоролозите очакват подобряване на времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com